Magazin

Remodelarea gingivala

Publicat: 15 aug. 2011
1

Exista multe persoane care, in timp ce zambesc, isi expun gingiile in mod excesiv. Prin arta chirurgiei cosmetice puteti obtine un zambet frumos in doar cateva vizite la cabinetul stomatologic. Tratarea unui zambet gingival nu implica chirurgie de amploare si nici durere. De fapt, este unul dintre cele mai usoare tratamente cu rezultate exelente. Gingiile sanatoase sunt bine atasate in jurul dintelui si reprezinta o parte importanta a unui zambet fermecator. Pe masura ce gingiile se imbolnavesc, prin crestere, ele depasesc limita normala de contact cu dintele, iar prin distrugerea echilibrului natural creeaza un efect inestetic. In aceste cazuri este posibil ca stomatologul sa recomande o gingivectomie, pentru a duce gingiile la nivelul initial si pentru a readuce starea de sanatate.
Gingivectomia este o procedura sigura, care are drept scop indepartarea tesutului gingival in exces pentru a imbunatati aspectul unui zambet. Dupa practicarea gingivectomiei, prin gingivoplastie se subtiaza tesutul gingival ramas, astfel incat, dupa vindecare, gingiile sa aiba un aspect natural si placut. Gingivoplastia corecteaza tesutul gingival gros si modelat inestetic ramas dupa gingivectomie.                                                                                                      Se poate sa aveti nevoie de chirurgie pentru afectiuni gingivale grave (parodontopatii), daca nu poate fi vindecata boala cu antibiotice si chiuretaj gingival in camp deschis. In acest caz gingivectomia indeparteaza si se remodeleaza gingia bolnava si neatasata de dinte pentru indepartarea pungilor parodontale dintre dinte si gingie.
La cateva saptamani dupa procedura chirurgicala, gingia va fi complet vindecata. Dupa vindecare, cu siguranta, veti observa aspectul mult mai natural al gingiilor care inconjoara dintii. Veti avea, in sfarsit, un zambet frumos. 

Adauga un comentariu