National

Remus Cernea loveste din nou! Vrea circuri fara animale

Publicat: 24 aug. 2014

Deputatul independent Remus Cernea anunta ca luni va depune, la Senat, proiectul de lege prin care se interzice folosirea animalelor salbatice in circuri.

Propunerea amendeaza Legea pentru Protectia Animalelor nr. 205 din 2004 (republicata in 30 aprilie 2014), astfel: (2) Este interzisa folosirea animalelor salbatice, fie ele capturate din natura, fie nascute in captivitate, in spectacole de circ sau orice alt tip de spectacol, se arata intr-un comunicat de presa trimis de deputat.

Citeste si BIZAR. Lege de 12 cuvinte in Parlament. Este inspirata de „Ferma animalelor” a lui Orwell

Daca va fi adoptata, legea va intra in vigoare la 12 luni dupa publicarea ei in Monitorul Oficial.

Cernea informeaza ca a facut si o petitie online adresata Paramentului Romaniei, „pe care o pot semna toti cei care se opun folosirii animalelor salbatice in circuri. In mai putin de 48 de ore, petitia a strans peste 1500 de semnaturi online si foarte multe comentarii de sustinere: http://chn.ge/1ohUe5F”.

Citeste si Nu e BANC – Remus Cernea isi „trage” partid – MONA

„14 tari membre ale Uniunii Europene (Bulgaria, Grecia, Estonia, Finlanda, Austria, Anglia, Danemarca, Belgia, Malta, Polonia, Suedia, Ungaria, Olanda, Cehia) si 31 dintre Statelor Unite ale Americii, dar si alte tari de pe alte continente (Brazilia, Canada, Israel, India, Singapore, Costa Rica) au adoptat pana acum astfel de legi aplicate partial sau integral pe teritoriile lor (unele tari au astfel de reglementari in unele orase, Croatia spre exemplu) cu privire la unele sau la toate animalele salbatice.

Citeste si Remus Cernea pregateste un proiect de lege prin care delfinii sa devina persoane

Este o propunere legislativa care are un important fundament moral. Suferinta la care sunt supuse animalele este un lucru care revolta orice om pentru care empatia si respectul fata de animale reprezinta valori de pret. Chiar si multi copii de varste fragede inteleg ca animalele de la circ nu sunt fericite”, afirma Cernea.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu