Actualitate

Remus Rădoi, zis „Codiţă”, a fost arestat. Acesta a fost martor în dosarul Caracal

Publicat: 19 mai 2022
Remus Rădoi Codiţă arestat
Remus Rădoi, martor în dosarul Caracal, a fost arestat pentru falsuri și fraude informatice

Un fost martor în dosarul Caracal, Remus Rădoi, zis „Codiţă”, a fost arestat. Reamintim că la acea vreme, acesta a pus oamenii legii pe o pistă greșită. În timpul căutărilor Alexandrei, Rădoi a trimis poliția la două adrese false, ale rivalilor din clanul Oacă. În prezent, acesta este reținut pentru că ar fi cauzat statului un prejudiciu de peste 1,5 milioane de lei.

În urmă cu trei ani, odată cu mediatizarea intensă a cazului Caracal, în care Gheorghe Dincă a fost arestat sub acuzațiile că ar fi răpit, violat și ucis cel puțin două tinere, lumea afla cu stupoare de apropierea suspectă a clanurilor interlope locale cu oamenii legii din zonă. În fapt, liderul unuia dintre clanuri, Remus Rădoi, zis „Codiță”, i-a pus atunci pe polițiști pe o pistă greșită, trimițându-i la adrese ale rivalilor acestuia.

Remus Rădoi, zis „Codiţă”, a fost arestat

Cunoscut afacerist Remus Rădoi, zis „Codiţă„, a fost arestat, după ce el şi partenerul său sunt bănuiţi că ar fi cauzat statului un prejudiciu în valoare totală de 1.509.712 lei. Afaceristul Remus Rădoi a fost martorul-cheie în dosarul privind dispariţia fetelor de la Caracal. El a făcut dezvăluiri despre modul în care au făcut polițiștii căutările mașinii lui Dincă, precum și despre rețelele de trafic de persoane existente în oraș.

Acum, „Codiță” a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul de Investigare. Alături de Remus Rădoi a mai fost arestat și partenerul său de afaceri, un bărbat în vârstă de 36 de ani.

În fapt, cei doi bărbați, în calitate de reprezentanți legali ai unei societăți comerciale, sunt bănuiți că ar fi indus în eroare mai multe autorități locale din județele Olt, Argeș, Ilfov și Hunedoara, cu privire la deţinerea unor utilaje și forță de muncă necesare pentru executarea unor lucrări de modernizare drumuri și extindere sisteme de alimentare cu apă şi canalizare menajeră, existând suspiciunea că, la încheierea contractelor de achiziție publică, ar fi prezentat documente false, încheiate pe numele unor persoane decedate sau care nu aveau calificarea profesională necesară executării lucrărilor”, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj.

Martorul din dosarul Caracal, acuzat de falsuri și fraude informatice

Remus Rădoi, martor în dosarul Caracal, și partenerul său de afaceri doi sunt bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 1.509.712 lei. Banii reprezintă sume încasate necuvenit pentru lucrări neconforme cu realitatea, consum supraevaluat la utilaje, transport și manoperă.

Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor celor doi bărbați. Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.
Adauga un comentariu