Secretele istoriei

Reparau un pod vechi si au dat peste ‘Capsula timpului’. Ce este in realitate

Publicat: 27 aug. 2015

Muncitorii care lucrau la reabilitarea unui pod dintr-o localitate scotiana au descoperit in structura constructiei o „capsula a timpului„. Este vorba despre o cutie cu obiecte vechi de peste 100 de ani.

Muncitorii care lucrau la reabilitarea unui pod din apropiere de Kingussie, Scotia, au facut o descoperire inedita. Acestia au gasit o asa-zisa „capsula a timpului”, adica o cutie in care se aflau obiecte vechi de peste 120 de ani.

Vezi si O „capsula a timpului”, veche de 100 de ani, descoperita

Este vorba despre o sticla de whisky si un ziar ce data din anul 1894, relateaza BBC. Artefactele au fost donate Highland Folk Museum, un muzeu din Newtonmore.

„Este fascinant cand te gandesti ca aceste obiecte au stat ingropate in structura podului timp de 121 de ani”, a explicat Robert Ogg, un reprezentant al companiei de constructii Morgan Sindal.

„Schimbarile care s-au petrecut in tot acest timp sunt extraordinare. Daca te gandesti ca la vremea respectiva podul era traversat doar de cai sau vehicule trase de cai, iti dai seama cat de mult timp a trecut”, a mai spus el.loading...

Adauga un comentariu