Actualitate

Reprezentant al politistilor, catre Iohannis: ”Lasati Politia sa se alinieze celor din statele pe care dumneavoastra le vizitati”

Publicat: 19 mart. 2019
1

Vicepresedinte Sindicatul National al Agentilor de Politie (SNAP), Viorel Seicaru, i-a adresat o serie de intrebari presedintelui Klaus Iohannis, pe care il acuza ca nu sustine politia romana.

”Domnule Presedinte, Politia Romana nu mai vrea eroi cazuti la datorie!

Suntem in Romania, in anul 2019, timp de pace, dar cu politisti eroi, cazuti la datorie! Aproape ca nu este zi in care sa n-auzim despre un politist batut, umilit, ori mort. Politistii au nevoie de un STATUT care sa le confere demnitate, sa-i apere si sa le ofere proceduri clare in situatii in care liberul-arbitru nu are efect de lege. Daca dupa indelungi asteptari a fost elaborata o lege pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei, domnul presedinte al Romaniei solicita CCR sa admita sesizarea de neconstitutionalitate si sa constate ca legea este neconstitutionala, ca a fost adoptata fara solicitarea avizului CSAT. Presedintele tarii mentiona ca printre atributiile principale ale Politiei Romane sunt incluse masuri de prevenire si combatere a terorismului.

Ion Cristoiu: "Liviu Dragnea si-a ales adversarul pentru prezidentiale: Klaus Iohannis"

Ori domnul presedinte a dezvoltat un atasament bizar fata de sintagma "neconstitutional" si pur si simplu redirectioneaza catre CCR orice proiect de lege fara sa-l citeasca macar, ori termenul "verosimil" nu si l-a putut explica nici cu DEX-ul in fata, ori dispretuieste Politia Romana. Dincolo de luptele si orgoliile politice ale principalilor "actori", organele de ordine si siguranta publica trebuie sa fie guvernate de legi care sa le permita sa-si exercite atributiile fara sa-i faca vulnerabili in fata oricarui individ care incalca legea sau in situatii cand trebuie sa actioneze proportionat cu pericolul la care se expune.

Intrebare-cheie

Domnule Presedinte, cum vi se pare faptul ca, printre atributiile principale ale Politiei Romane sunt incluse masuri de prevenire si combatere a terorismului, dar Politistul nu poate legitima o persoana cand are motive verosimile pentru a banui ca aceasta pregateste sau a comis o fapta ilegala?! Daca asupra constitutionalitatii legii se va pronunta CCR, asupra termenului VEROSIMIL se poate pronunta orice cunoscator al limbii romane. Ori daca nu, orice cetatean, la o simpla privire in Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, vede ca termenul contestat, continut de sintagma "motive verosimile", arata exhaustiv ca este in acord cu abilitatile si atributiile unui politist.

Domnule Presedinte, daca nu sustineti Politia Romana in interesul societatii, macar lasati-o sa se alinieze celor din statele pe care dumneavoastra le vizitati. Si aveti certitudinea ca, un politist ramane un "judecator" de buna-credinta in strada, care, din motive VEROSIMILE, legitimeaza o persoana pe care o banuieste ca incalca dispozitiile legale ori ca pregateste sau a comis o fapta ilegala”, a fost scrisoarea lui Viorel Seicaru, vicepresedinte SNAP, catre Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Da ,domnule Vwerrner ,Polita Romana vrea sa fie recunoscuta si sustinuta .Dvs.ati avut grija sa nu contestati cresterea salariala imensa pe care administratia prezidentiala a facut-o ,v-ati dublat si chiar triplat bugetul la institutia pe care o conduceti ,dar la fel ,nu ati contestat la CCR .
    EU CA SI POLITIST CIND VAD CA DVS. SUNTETI DUPLICITAR ,MA UMPLU DE RESPECT .

    • Domnule presedinte Iohaniss dumneavoastra v-ati judecat cu statul ca sa aveti o leafa bunicica ?Spuneti-ne si noua cum reusiti sa cistigati asa de bine ,care este secretul ,ca noi politistii mai avem putin si blocam instantele de judecata pentru a ne cere drepturile salariale .Imi este rusine ca politist sa spun ca sunt roman dar dvs. sunteti sas si mai putin roman ,se vede din exprimare .SALVATI POLITIA ROMANA DOMNULE PRESENITE NU VA BASIFICATI SI DUMNEAVOASTRA .

  • S-au trezit Militienii sa faca putina politica, au uitat ca l-au primit pe Oprea in Grupul lor desi este vinovat de moartea unui Politist.

    Ce treaba are Iohannis in Povestea asta ? De ce nu vorbeste de plasticata Carmen Dan ?

  • Bai Edy, Wiermer Klaunus Iohanus are treaba in orice, se baga in toate ca sa se faca de ras, nu se pricepe la nimic, dacat la a blaca totul. A continuat cu succes opera betivului de dezbinare si prostire a poporului pe care il uraste din toti rarunchii.

  • Stimate domnule Seicaru, aveti prea mari pretentii la acest nechibzuit (ca sa folosesc o expresie eufemistica). Ce sa intelegi de la un demnitar care face poze cu niste derbedei care sar la bataie la politisti si jandarmi si agreseaza parlamentari si inalti judecatori? Acest specimen rudimentar, fudul si total incoerent stie doar sa dezbine poporul roman.

Adauga un comentariu