National

Reprezentanții Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe au făcut anunțul. Iată ce rezultate au testele efectuate personalului medical pentru depistarea COVID-19

Publicat: 22 mart. 2020

Informații de ultimă oră de la Spitalul de Urgență din Sfântu Gheorghe. Testele COVID-19 făcute angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, după confirmarea unui caz în rândul cadrelor medicale, sunt negative, a anunţat, duminică seara, conducerea instituţiei.

„Vă informăm asupra faptului că testele COVID-19 ale personalului aflat în carantină la secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Bloc naşteri sunt negative”, se arată într-un comunicat.

Precizarea vine la scurt timp după ce conducerea spitalului a confirmat că unul dintre angajaţii instituţiei a fost diagnosticat cu COVID-19, iar una dintre măsurile imediate a fost izolarea în secţii, timp de 14 zile, a 60 de persoane, respectiv 39 de pacienţi şi 21 de cadre medicale care ar fi putut intra în contact direct sau indirect cu medicul diagnosticat cu COVID-19.

De asemenea, au fost stopate internările, a fost decontaminat spitalul şi a fost demarată şi o anchetă epidemiologică pentru a identifica, pe cât posibil, toate persoanele care ar fi putut contacta virusul în aceste împrejurări. Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a declarat că angajatul diagnosticat cu COVID-19 a acordat consultaţii medicale şi în Policlinică în perioada 8-18 martie, respectiv timp de 10 zile. Acesta a mai menţionat că încă nu este clar dacă medicul a contactat virusul în Austria, unde a fost în concediu, sau după ce a revenit în ţară. El a adăugat că după întoarcerea din străinătate nu a fost necesar să intre în izolare, deoarece la vremea respectivă Austria era „ţară verde”.

Adauga un comentariu