International

Republica Moldova este in PERICOL

Publicat: 17 mart. 2015
1
Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat ca securitatea statului moldovean este in pericol, facand referire la razboiul din Ucraina si la amenintarile generate de proiectul secret ‘Novorossia’ al Kremlinului, care include si Republica Moldova. 
Armata moldoveneasca trebuie reformata, traim alte timpuri, in care exista amenintari asupra statului nostru. Exista pericolul unui conflict militar pe teritoriul Republicii Moldova. Sansa noastra este apropierea si colaborarea cu blocul NATO. Imi pare rau ca, atunci cand a fost momentul, nu ne-am apropiat mai mult de NATO”, a afirmat Nicolae Timofti, potrivit mass-mediei locale.
Presedintele Nicolae Timofti a facut aceste declaratii in contextul in care premierul Chiril Gaburici s-a aflat luni la Bruxelles, unde a avut o intrevedere cu secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, care a salutat disponibilitatea autoritatilor de la Chisinau de a aprofunda relatiile bilaterale si a reiterat sustinerea NATO pentru independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova.
Adauga un comentariu