News Flash:

Republica Moldova s-a unit cu Transnistria impotriva Romaniei

20 Mai 2008
1683 Vizualizari | 2 Comentarii
Vladimir Voronin
• Doua comentarii, publicate in aceeasi zi la Chisinau si Tiraspol, arata ca puterea comunista din Republica Moldova si cea separatista din Transnistria, ambele ghidate de Moscova, si-au unit fortele impotriva Romaniei, comenteaza Deutsche Welle, in pagina electronica

Doua comentarii, publicate in aceeasi zi la Chisinau si Tiraspol, arata ca puterea comunista din Republica Moldova si cea separatista din Transnistria, ambele ghidate de Moscova, si-au unit fortele impotriva Romaniei, comenteaza Deutsche Welle, in pagina electronica. Cele doua comentarii prezinta o eventuala unire a Republicii Moldova cu Romania ca un "pericol" ce ameninta Basarabia in perspectiva anului electoral 2009, potrivit Deutsche Welle. Comentariul aparut in Transnistria, al carui autor este Aleksandr Galin, a fost publicat pe site-ul agentiei oficiale de presa de la Tiraspol, Olvia-Press, cu titlul "Moldova, in drum spre Romania".

Autorul celuilalt comentariu, publicat pe site-ul www.ava.md, este chiar seful Centrului de analize si prognoze strategice din Republica Moldova, Sergiu Nazaria, istoric, unul dintre autorii controversatului manual de "Istorie integrata" pentru clasa a IX-a, care a inlocuit "Istoria Romanilor" in invatamantul moldovenesc. Deutsche Welle reproduce un citat din manualul semnat de Sergiu Nazaria, considerandu-l o dovada clara de falsificare a istoriei: "Majoritatea populatiei Basarabiei era impotriva Unirii, insa in conditiile unei terori cumplite orice actiune de protest era pedepsita cu moartea. Sfatul Tarii s-a transformat intr-o marioneta in maini straine, o masinarie de votare a intereselor elitei guvernatoare a statului vecin - Romania". Acelasi scrie despre Romania ca ar fi factor de risc. In comentariul citat de Deutsche Welle, Sergiu Nazaria mentioneaza ca treptat, in Moldova se formeaza o generatie care, in mod cronic, impartaseste ideologia dezbinarii din interior a statalitatii moldovenesti. "Acestor tendinte nu li se poate opune efectiv nici puterea controlata de catre Voronin, adauga Nazaria. Jurnalistul transnistrean Aleksandr Galin scrie despre romanizarea vertiginoasa a populatiei moldovenesti si despre pericolul venirii la putere in Republica Moldova, in 2009, a partidelor pro-romanesti, care s-au inmultit. Galin incearca sa explice astfel cititorilor din regiunea transnistreana dezavantajele realipirii Transnistriei la Republica Moldova. Autorul transnistrean mentioneaza ca in cazul unei Romanii reunite, deziderat spre care tind tinerii politicieni moldoveni, transnistrenii vor fi cetateni romani de calitatea a treia, iar moldovenii de calitatea a doua. De fapt, tendinta jurnalistului de la "Olvia-press" de a atribui Romaniei imaginea unei sperietori i-a fost imprumutata de catre Igor Smirnov, care vorbeste despre romani doar elogiind soldatul eliberator rus ce a salvat Transnistria de agresorii romano-fascisti. Smirnov face acest lucru, insa, in duet cu pretinsul sau rival de la Chisinau, Vladimir Voronin, care nu uita in nici un an sa vorbeasca la 9 mai, de Ziua Victoriei, despre agresiunea germano-romana, precizeaza Deutsche Welle. In plus, liderul de la Chisinau a criticat de mai multe ori Romania pentru ca "falfaie drapelul Unirii peste Republica Moldova chiar atunci cand este pe cale sa fie rezolvata problema transnistreana".
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

chisinau tiraspol puterea comunista republica moldova transnistria
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Edi  | #35548
Unirea Moldovei cu romania este un pericol doar pentru comunistii rusi cu voronin in frunte. Pentru omul de rand ar insemna in primul rand o crestere a nivelului de trai
romania mare  | #35549
In Romania Mare, politicieni de categoria a treia vor devenii numai cei ce au militat in mod falimentar impotriva unirii cu romania. Ceilalti vor deveni niste eroi ce vor fi amintiti in veci (asemeni Sfatului Tarii) in Istoria Romanilor. In ceea ce priveste Istoria Integrata, ea se va mai preda doar in Transnistia in editii revazute si adaugite la Moscova.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013309 (s)