Justitie

Republica Pascani: Tanarul care a taiat mana unui jandarm, cu sabia, este cercetat in stare de libertate pe motiv ca nu este pericol social

Publicat: 05 oct. 2011
Pascaneanul care a taiat cu sabia mana unui jandarm, Danut Marius Punei in varsta de 33 de ani va fi cercetat in stare de liberate. Asta deoarece judecatorii pascaneni au considerat ca nu reprezinta un pericol social avand in vedere ca nu are antecedente penale. Mai mult, familia si avocatul sustin ca agresorul este de toata isprava si ca nu a folosit o sabie, ci un cutit sau o bucata de cornier ceea ce contrazice primele concluzii ale anchetei desfasurata de politisti. Situatia este la fel de dubioasa si in ceea ce priveste incadrarea faptelor. Pe de o parte, seful Parchetului Pascani sustine ca dosarul ar fi venit de la Politie fara propunere de arestare, in timp ce politistul de caz sustine ca incadrarea ar fi fost schimbata dupa interventia avocatului.
Semnele de intebare in legatura cu acest caz nu se opresc aici. Pe tot parcursul zilei de astazi nici un reprezentant al Politiei Pascani nu a fost de gasit pentru a lamuri acesta situatie. Mai mult, victima, jandarmul Mihai Zaharia, dupa indelungi insistente, a reusit sa se transfere la o clinica din Iasi, fiind nemultumit de faptul ca operatia pentru care fusese progamat nu a mai avut loc. Fratele victimei crede ca medicul care s-a ocupat de acest caz a incercat sa minimalizeze urmarile conflictului tocmai pentru a-l salva pe agresor. Astfel rana adanca, aproape de sectionarea maini ar fi fost transformata intr-o taietura de cativa centimetri,asa cum reiese din fisele medicale de constatare.
Amintim ca incidentul s-a intamplat in ziua de luni, 3 octombrie în jurul orei 13.00, pe strada 22 Decembrie din Paşcani, în zona Şcolii Mihai Busuioc. Imediat ce a iesit din casa, Mihai Zaharia de 39 de ani, aflat în drum spre servici, a fost atacat cu o arma alba de catre Danut Punei, in varsta de 33 de ani. Locatarii ingroziti de cele vazute au alertat Politia prin numarul de urgenta 112. Pana la sosirea ambulantei, vecinii l-au transportat pe barbat la Spitalul Municipal unde a intrat imediat in sala de operatie. Atacul agresorului a fost atat de grav, incat bratul stang al victimei a fost sectionat aproape in totalitate.
Cateva ore mai tarziu, agresorul s-a predat politistilor insotit de avocat. El aflase ca este cautat de oamenii legii chiar de la televizor in timp ce se afla la o spalatorie auto, conform marturiilor unui taximetrist.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit