Magazin

Respiratie neplacuta? Iata care ar putea fi cele mai comune 6 motive

Publicat: 11 dec. 2013
1

„Vrei o guma?”. Acesta e genul de intrebare la care e bine sa nu raspunzi cu NU pentru ca s-ar putea sa fie mai degraba o sugestie.

Multi oameni au probleme cu respiratia, dar putini realizeaza asta pana cand nu le atrage cineva atentia. Acesta este si motivul pentru care e bine sa controlezi factorii ce pot influenta o respiratie neplacuta.

1. Medicamentele. Unele dintre ele au ca efect secundar o gura uscata, iar saliva este cea care curata inclusiv particulele ce lasa un miros neplacut. Verifica cu atentie prospectul.

2. Infectiile respiratorii. Bronsita si raceala sunt de cele mai multe ori tare „pacatoase” la acest capitol.

3. Respiratia pe gura in timpul somnului. La fel ca si in cazul medicamentelor, aceasta duce la o gura uscata, fara saliva, ceea ce inseamna o respiratie neplacuta.

4. Obezitatea. Mai multe studii au aratat ca persoanele supraponderale dezvolta anumite gaze asociate cu un miros neplacut.

5. Lipsa carbohidratilor. Da, e nevoie si de carbohidrati, in cantitati limitate. Lipsa lor provoaca o respiratie neplacuta.

6. Probleme medicale. Medicii avertizeaza ca mirosurile de acest gen pot fi provocate si de probleme la rinichi sau chiar de anumite forme de cancer.

Sursa: protv.ro

Tags:
Adauga un comentariu