National

Responsabilitatea privind alimentatia copiilor revine in totalitate adultilor

Publicat: 08 nov. 2012

Adultii sunt responsabili de alimentatia sanatoasa a copiilor, a subliniat miercuri psihologul Bogdana Bursuc cu prilejul dezbaterii „Echilibrul – secretul unei cresteri sanatoase a copiilor„.
Ea a subliniat ca pedeapsa, constrangerea si restrictia nu sunt modalitati de dezvoltare a preferintelor alimentare. Psihologul a afirmat ca dezvoltarea preferintelor sanatoase incepe de la nastere si a explicat ca nu trebuie oferite nici recompense pentru a-i determina pe copii sa manance, pentru ca nu-si vor dezvolta preferintele pentru alimente, ci vor fi atrasi de recompensa.
La randul sau, prof. dr. Gabriela Radulian de la Institutul de Boli Metabolice si Nutritie Nicolae Paulescu, a accentuat asupra necesitatii unei alimentatii echilibrate pentru copii pentru ca obiceiurile alimentare isi pun amprenta mai tarziu.
Medicul a spus ca pe langa echilibrul alimentar este necesara si o varietate de alimente, cum ar fi fructe, legume, minerale. Pentru scolari sunt recomandate doua pahare de lapte pe zi, unul dimineata si altul seara.
Prof. dr. Gabriela Radulian a accentuat ideea asupra necesitatii existentei unei abordari multidisciplinare pentru o educatie echilibrata din punct de vedere nutritional a copilului.
Medicul a mai spus ca profesorii, familia si nu in ultimul rand medicul nutritionist, pot sa indice cateva repere privitor la optimizarea stilului de viata al copilului. Prin optimizarea stilului de viata, se intelege o dieta echilibrata care sa contina toate principiile nutritive si in egala masura exercitii fizice, a subliniat dr. Gabriela Radulian.loading...

Comentarii
  • Daca la scoala li se da lapte facut cu chimicale care sa dureze jumatate de an,eu ca parinte ce fac?Copilului meu ii este rau de fiecare data cand bea lapte intens chimizat la scoala.E copil si nu se poate abtine,dar autoritatile cum permit sa fie dat copiilor asemenea lapte [ot sa sul otravit?

Adauga un comentariu