Local

Restaurant italian in centrul Iasului – FOTO, VIDEO

Publicat: 22 ian. 2012

Iesenii care au drum prin centrul Iasului se pot delecta cu bucate alese din bucataria italiana la una dintre cele mai vechi pizzerii din oras. Deschisa in 1993 de patroni italieni, Pizzeria Italiana Via Margherita, de pe strada Costache Negri, si-a schimbat de-a lungul timpului proprietarii, dar si-a pastrat specificul culinar. Mai mult, in aceste zile, localul a suferit o adevarata operatie de face-lift. Noii proprietari au schimbat intregul mobilier, pentru a oferi rafinament si eleganta restaurantului, iar activitatea din bucatarie este supervizata de un bucatar calificat in Italia. „Produsele noastre respecta retetele originale italiene, iar clientii pot opta nu doar pentru pizza, ci si pentru alte mancaruri cu specific, care sunt preparate exact ca in Peninsula”, a declarat Claudiu Toader, seful-bucatar de la Via Margherita.

In afara de pizza, paste si diverse salate specifice gastronomiei italiene, restaurantul ofera o optiune si functionarilor publici sau elevilor de la scolile din zona. „Nu suntem doar pizzerie, ci si restaurant. Avem in meniu inclusiv sandvisuri calde, care sunt preferatele elevilor. Vecinatatea cu Liceul Vasile Alecsandri ne-a determinat sa nu renuntam la aceste preparate. Trebuie spus, insa, ca oricare ar fi alegerea din meniu, portiile sunt generoase si este aproape imposibil ca vreun client sa nu se simta multumit de alegerea facuta: Via Margherita ristorante pizzeria”, a sustinut Lucian Ailenei, administratorul pizzeriei.

Bucatarul Claudiu Toader a sustinut si o mica demonstratie de virtuozitate, in fata camerei de luat vederi, aratand iesenilor cum se prepara o pizza originala, dar si cateva secrete ale bucatariei, dezvaluite de maestrii italieni in timpul stagiilor de pregatire la care a participat.

Comentarii
Adauga un comentariu