Titlurile zilei

Restaurantul „Mister Chef” de la Egros a fost închis de președintele ANPC! Sute de kilograme de carne expirată pentru clienții înfometați. Patroana Lăcrămioara Negura: „Niște golani mi-au îmbrâncit soțul”– FOTO, VIDEO

Publicat: 13 mai 2022
Restaurantul Mister Chef de la Egros a fost închis de președintele ANPC Sute de kilograme de carne expirată pentru clienții înfometați. Patroana Lăcrămioara Negura Niște golani mi-au îmbrâncit soțul FOTO VIDEO
ANPC a răscolit centrul comercial Egros din Iași și a înschis restaurantul „Mister Chef”

Comisarii de la ANPC din București au controlat activitatea de la Egros. Restaurantul „Mister Chef” a fost închis, după ce a fost descoperită o cantitate de 200 de kilograme de carne expirată. S-au pus sigilii pe standuri, din cauză că patronii s-au sustras controlului

O acțiune organizată de comisarii de la Protecția Consumatorilor a scos la suprafață neregulile grave din centrul comercial Egros, de pe Calea Chișinăului din Iași. În cursul zilei de ieri, 12.05.2022, în prezența lui Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a fost verificată activitatea comercială din complex. Prima acțiune a avut loc în zona de food court, unde sute de clienți comandă zilnic produsele oferite de operatorii economici.

După un control sumar la restaurantul „Mister Chef”, comisarii au descoperit dezastrul: 200 de kilograme de carne expirată, însemnând tacâmuri de porc, pui, mici și alte preparate. Mai mult, s-a dispus suspendarea activității pe o perioadă de șase luni, cu posibilitatea de redeschidere doar în prezența directorului general ANPC, Paul Anghel. Gabriela Lăcrămioara Negura, patrona localului, s-a arătat foarte indignată de controlul ANPC, dar se aștepta ca activitatea să fie suspendată. ANPC a mai avut acțiuni de control în toată țara și în luna februarie 2022.

Restaurantul „Mister Chef” de la Egros a fost închis de președintele ANPC, după o ceartă în bucătărie

Contactată de reporterii BZI, Gabriela Negura a precizat că președintele ANPC a intrat amenințător în bucătăria de la „Mister Chef” și a început să trântească produsele depozitate.

„Ce să mai spun? Nu mi s-a părut normal ce s-a întâmplat. Niște golani mi-au îmbrâncit soțul, a spus că îmi dă cu lucrurile în cap. Au avut o atitudine golănească. Nu vreau să comentez, este singura mea sursă de venit. Legat de carne, erau produse refrigerate, nu am putut să le țin așa și le-am congelat. Ei le consideră că sunt produse expirate. Nu mă simt vinovată, le-am spus că închid eu firma dacă ies analizae proaste la preparatele mele”, a precizat Gabriela Negura.

În edițiile trecute ale BZI, a fost prezentată și situația de la „Ospățul Zeilor”, unde un client a acuzat că din cauza preparatelor a suferit de toxiinfecție alimentară.

Comercianții de la Egros au închis de frica controalelor, dar au avut parte de o surpriză

Comisarii ANPC au efectuat controale și în rândul comercianților de haine, pantofi, jucării sau alte articole. S-au observat etichetări necorespunzătoare, dar și copieri de marcă. Zeci de comercianți au aflat de control și au tras obloanele de la standuri sperând că cei de la ANPC vor pleca. Însă, s-a dispus sigilarea standurilor, urmând ca proprietarii micilor afaceri să pună la dispoziție documentele justificative ale mărfurilor în termnen de 45 de zile. Președintele ANPC a atras atenția că ruperea sigiliilor reprezintă infracțiune. În perioada următoare, va fi raportat și cuantumul amenzilor aplicate.

„Noi am numit-o «Carvana Consumatorilor». Este o acțiunea care vizează activitatea comisariatelor regionale, în sensul evaluării atât a modului în care își desfășoară activitatea operatorii economici, dar și modul în care colegii noștri văd și interpretează și evaluează din punct de vedere contravențional abaterile acestora. Transmitem un mesaj de fermitate. Părăsirea punctului de lucru atunci când auzi că este o acțiune de control în desfășurare, poate conform procedurii noastre să fie limitată prin aplicarea de sigilii, în așa fel încât se vor gândi de două ori. Dacă rup ei sigiliile, este faptă penală, dacă sustrag marfa din spațiul comercial, poate fi considerată o faptă penală”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

La Egros, au fost amenajte nu mai puțin de 1.000 de standuri. „Mister Chef” din Iași a fost închis de președintele ANPC, în cadrul unei campanii ce va fi reluată și în perioada următoare.
Comentarii
 • In primul rand uitati-va cat de coerent vorbeste asa zisul golan de la ANPC. Maimutele alea inculte care vand carne expirata la oameni abia reusesc sa lege doua vorbe. Ce sa faca, o dau pe aia clasica cu „s-a luat de mine ca sunt femeie” si alte vrajeli ieftine.

 • idiotilor, acasa cadn cumparati carne refrigerata cu termen 5 zile si o bagati la congelator pentru cate luni doriti , nu e stricata?????????????? 100% oricine are carne la congelator!!!!!!, sa cumperi direct congelata nu se merita, abia aia e plina de apa si veche

 • De ce n-au pus și poze cu sutele alea de kilograme de carne stricată? Dacă produsele au fost luate în stare refrigerată, iar apoi puse în congelator, asta înseamnă că era carne stricată? Acasă nu tot așa procedați? Să meargă la punctele mari de lucru unde e dezastru, nu la o locație mica, unde oamenii nu-și permit să-și bată joc de clienții lor, având în vedere faptul că sunt cam aceeași în fiecare zi. Atât se poate în România.

 • Si la standuri nu au preturi afisate, nu incaseaza cu cardul aproape nimeni, vor doar cash si nu dau bon fiscal, etc, etc.
  Evaziunea fiscala e in floare, e la ea acasa.
  Controale cat mai des posibil, fara sa fie anuntati inspectorii din Iasi.
  Astia din Iasi, niciodata nu au constatat nimic, nicaieri.
  Sunt mana in mana cred, deoadata ce trebuie sa vina de la Bucuresti sa constate aceste nereguli.
  Ei de ce nu au vazut neregulile, desi sunt zi de zi in orasul asta.
  Vad toti cetatenii de rand si ei nu vad, oare de ce ?
  La fel si in Siraj, doar cash nu poti plati cu cardul.
  Sa nu mai zic de Bazar, acolo chiar e evaziunea pe fata, e jale mare.
  Sunt firme in toata regula acolo, deci regimul fiscal este acelasi peste tot.

 • Preturi neafisate, te măsoară din cap pana în picioare când pui piciorul în stand și în funcție de cum le iese calculul îți baga și preturile din burta. 3 sferturi de egros asa procedeaza. Pos-uri din părți, bine a zis cine a zis mai sus de evaziune fiscala.

 • Mai Marinela sa vina Bucurestiul să-ți facă curat în ograda ta? Ți-e frica sa ieși la control ca striga operatorii după tine. De mult Nu se mai aude nimic de activitatea opc iasi. Sau le faci cafea la toți…. Ca să taca

 • Am mancat si eu de cateva ori acolo. Mancarea era pusa de pe-o zi pe alta in vitrina. Salatele la fel. Doar aia de varza era proaspata. Ciorba am prins-o inacrita insa cu adaosuri de mirodenii ca sa nu se prinda clientul. Pana si cartofii taranesti i-am prins cu gust de acru de cateva ori. Degeaba ofera diversitate daca preparatele nu sunt proaspete.

 • Nu va mai certați atâta.. Ca trece Caravana, Bucureștiul pleacă fericit și iar va fi liniște. Probabil le e foame și lor… Si vin unde știu ca e lapte și miere și oameni orientati…

 • Nu am supărat Bucureștiul , Iasul a avut încasări mici iar domnii au venit sa demonstreze ca cei de la Iasi nu sunt capabili de control . Peste tot in Iasi au închis cât au putut de mult . Cât despre mancare eu consider ca este buna , cei care sunt clienți de ani de zile o pot confirma . Cam 80 % din produsele preparate noastre le facem zilnic ( asta nu înseamnă ca este de pe o zi pe alta ) . Dacă mâncarea a fost așa cum spune domnul , de ce nu a venit sa reclame sau de ce a venit in continuare la noi dacă nu i-a placut mâncarea de mai multe ori cum a afirmat . La ziar , nu am dat nici o declarație , iar afirmațiile lor sunt nefondate , fără un temei legal sau dovada , se sta prost cu gramatica și inventează produse gen “ tacam de porc “

 • maa anonim …. p| mea … pai tu esti acasa sa congelezi carnea refrigerata ? Imi dai mancarea moka ? Aia e afacere, ai niste conditii stabilite cand o deschizi ca nu esti acasa sa o pui la congelator cand carnea iti expira in 5 zile.
  Eu am livrat carne, am lucrat si la bucatarie in restaurante … deci hai, hai povestiti cum faceti voi chiftele din snitelele si cefele de porc ramase de pe o zi pe alta .
  La control tariful era 500 ron pe iasi si o masa babana … asta e realitatea , doar cand vin cei de la mures se rezolva cate ceva, ca in rest toti sunt pusi pe pile sau din rudenie.

 • Mdaa..cât teatru, cîtă sfințenie! De ambele tabere!
  Toată lumea știe că mafie e de ambele tabere!
  Toată lumea știe cîtă hoție e de ambele tabere!
  EGros-ul e plin de evazioniști, Toată lumea o știe!
  „Controlorii” sunt plini de „plicuri”, Toată lumea o știe!
  Deci, e doar România!
  Prea puțini profesioniști, din păcate, de ambele tabere!

 • Faceți un control și la Zaria ( baza nautica Ezareni ) sa vedeți acolo nenorocire.De la mizerie la produse expirate la gândaci și șobolani.Inchideti cocinile astea.

 • Ala care a spus ce face cu carnea refrigerata acasa de o tine cateva luni in congelator. Eu zic ca e prea mult sa ne faci idioti su mai mult cred ca apelativul e mai potrivit pt tine la modul cum gandesti. Acasa la tine faci cum te taie capul, la restaurant joci dupa niste reguli care sunt gandite tocmai pt a te proteja pe tine idiotule !!! Eu vreau sa intreb ce face DSV -ul?

Adauga un comentariu