Actualitate

Restaurantul Moara de Foc va fi daramat. Un nou complex rezidenţial va răsări aici

Publicat: 08 feb. 2020

Patronul restaurantului „Moara de Foc” și Hotelului Indiana, Marian Crețu, pregateste un proiect imobiliar nou in Iasi. Mai exact, cunoscutul restaurant Moara de Foc va fi daramat, in locul sau construindu-se patru imobile înalte (8 și 9 etaje) și alte două clădiri cu regim mic de înălțime.

Complexul care va fi ridicat va avea două funcțiuni principale: rezidențială și hotelieră.

Proiectul Planului Urbanistic Zonal (PUZ) va fi dezbătut de autoritatile locale la începutul lunii martie.

„În prezent terenul este în intravilan, prin PUZ se propune realizarea unei construcții cu funcțiune de hotel și locuință, cu un regim de înălțime de 2S+P+M+8+9E(retras). Realizarea invesțitiei este oportună și importantă pentru zona în care se află amplasamentul, în concluzie propunem avizarea și aprobarea Planului Urbanistic Zonal. Este necesară extinderea utilităților, amenajarea corespunzătoare a căii de acces prin crearea unui profil stradal corespunzător în incinta terenului studiat”, se arată în proiectul de PUZ.

Comentarii
  • Mai bine faceti un parc ca este o intreaga nebunie transformam cartierele dormitor in niste ghetouri.
    Au dreptate liberalii cand nu voteaza proiectele imobiliare atat timp cant nu este aprobat PUG-ul.
    Domnule Primar cei din Pacurari doresc PARCURI si sanatate in locul blocurilor care cresc amprenta de carbon si poluarea in zona.

  • Cat incasati prin aprobarile date mai Chirica, Harabagiu, Surdu si altii din ceata de spagari ai comisiei de urbanism? Vin ele alegerile acusica lasa !

  • si asa este sufocat si aglomerat pacurari- canta. unde mai ingramadeste 4 blocuride 9 etaje?? intersectia de la moara de foc va fi clar blocata. cine da autorizatii de constructie fara sa studieze problema? mai bine sa ramana restaurantul ca ne am saturat de blocuri construite alandale pe orice spatiu mai exista in oras,. vre ti blocuri sa se faca in satele din jurul iasului

  • Si cum ramane domnule Chirica cu poluarea in municipiul Iasi, atat de trambitata de dv? Numai prin constructia acestor mastodonti in acea zona extrem de aglomerata, se produce un haos de cativa ani, o poluare imensa, un disconfort extrem si nu mai vorbim de traficul din zona. Aici de ce nu va bateti sa scoateti constructiile in afara orasului? Sunt interese personale ale dv si membrilor comisiei?Oare atat de inconstienti puteti fi dv si cei din comisia de urbanism?

Adauga un comentariu