Titlurile zilei

Restaurantul „Rita” din Iași, reclamat după ce clienții au mâncat și au avut stări de vomă! Au comandat pârjoale și ficăței, dar au avut noroc că nu i-au dat copilului. Managerul Răzvan Rusu: „Când au venit în control, i-am invitat să mănânce” – FOTO

Publicat: 21 sept. 2021
Managerul Răzvan Rusu și restaurantul
Răzvan Rusu, managerul restaurantului "Rita", trebuie să dea explicații după ce clienții au avut stări de vomă

Livrările realizate de restaurantul „Rita”, din Iași, au trezit nemulțumirea clienților. Irina Olaru a acuzat stări de vomă după ce a consumat produsele restaurantului. Răzvan Rusu, managerul restaurantului, spune că va plăti dacă va fi găsit vinovat

Restaurantul „Rita” din Iași, cartierul Alexandru cel Bun, este implicat într-un incident legat de nerespectarea normelor de sănătate publică. Pe data de 11.09.2021, Irina Olaru, în vârstă de 52 de ani, la recomandarea surorii, a apelat la serviciile restaurantului. Așa că, a solicitat o livrare la domiciliul din cartierul Tătărași. A plătit cu cardul un meniu ce conținea pârjoale moldovenești, piure și castraveți murați – 450 g, ficăței cu mămăliguță și mujdei – 500 g, foccacia cu rozmarin – 230 g. Totalul a fost de 72 de lei. La ora 13:47 a fost eliberat bonul fiscal. La nicio oră de la consumarea preparatelor, au apărut stările accentuate de rău.

„Am mâncat eu, fata mea și bunica mea. După 10 minute m-a luat o durere îngrozitoare de burtă. Bunica nu a mâncat pârjoale, ci ficăței. Așa ne-am dat seama că era de la pârjoale. Mie și fetei mele ne-a fost rău, dar tare, aproape o săptămână. Am băut ceaiuri, acum ne-am revenit. Am o nepoată de un an, căreia am vrut să-i dau să mănânce, dar nu a vrut, noroc că nu a vrut. Pârjoalele le am în congelator, le-am păstrat ca probă”, a povestit Irina Olaru.

Reprezentanții restaurantului au spus că regretă incidentul

Nemulțumită de calitatea produselor, reclamanta a încercat să obțină lămuriri.

„Am sunat la restaurant, dar a răspuns operatorul. A spus că-i pare rău, mi-a spus să venim acolo, dar nu m-am mai dus. Am comandat și în trecut, dar acum foarte mulți ani. Rezultatul a fost vomă, crampe și diaree”, a mai spus Irina Olaru.

În descrierea afacerii, patronii asigură clienții că serviciile localului sunt de calitate.

„Ți s-a făcut poftă de o ciorbă de burtă, dar cele pe care le-ai încercat până acum în oraș nu te-au mulțumit? Ai mânca o pizza, dar pizzeriile pe care le știi nu au și spațiu pentru nefumători? Sau poate ai vrea sa ieși seara cu prietenii, dar în locurile unde ai mai fost era mereu înghesuială? Înseamnă ca n-ai ajuns încă pe la noi! Restaurantul-Pizzerie Rita are cele mai bune soluții pentru dilemele de mai sus. Ne găsești în Iași, pe bulevardul Alexandru cel Bun, nr. 16, într-un loc spațios, care poate găzdui până la 170 de persoane”, se arată în descrierea afacerii.

În 2018 a fost un scandal uriaș după ce peste 150 de persoane au făcut toxiinfecție alimentară după ce au consumat produse la fast-food-ul „Agapa”, de pe bulevardul Socola, din municipiul Iași.

Răzvan Rusu, manager „Rita”: „Nu au cerut banii înapoi”

Restaurantul „Rita” este administrat prin societatea Rita și Andreia SRL, afacere ce funcționează din 1993. Deschisă de fondatorul Aurel Oprică, în societate au fost cooptați Rita Rusu, fiica acestuia, și Stelian Rusu, ginerele afaceristului. Nu demult, în firmă a intrat și Răzvan Rusu, fiul lui Stelian și al Ritei Rusu, care ocupă poziția de manager al localului. Contactat telefonic, Răzvan Rusu a precizat că a fost controlat de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași, dar că nu s-au comunicat rezultatele.

„Am avut control și de la OPC, am dat certificate de conformitate, toate documentele care s-au cerut. Din ce știu, clienți s-au plâns specific de ficăței. Am avut comenzi din același lot și nu am avut nicio reclamație, am fi știut. Și carnea tocată din saptămâna aceea s-a dat în mai multe porții si nu au fost reclamații. Nu am ce să le spun oamenilor, nu au avut pretenții să le înapoiez banii. Decizia aparține celor de la OPC. Când au venit în control, i-am invitat să mănânce, să guste, dar se înțelegea altceva. Dacă este vina noastră, ne asumăm responsabilitatea. Eu vreau doar ca afacerea să meargă, să meargă totul bine. Tot ce aduc în firmă aduc pe bază de factură, totul este pus la punct. De 4 ani sunt în firmă”, a explicat managerul localului Rita.

Acuzații de toxiinfecție alimentară și la „Ospățul Zeilor”

În edițiile trecute ale „BZI” a fost prezentat și un caz în care a fost reclamat restaurantul „Ospățul Zeilor”, din complexul Carrefour Era. Serviciile oferite de restaurant au fost reclamate de o familie din Pașcani. Acuzațiile sunt destul de grave, pentru că după ce au consumat preparatele restaurantului, trei persoane au fost diagnosticate cu toxiinfecție alimentară. Totul s-a petrecut pe data de 05.09.2021. Pe data 07.09.2021, soții Grumăzescu au devenit din ce în ce mai îngrijorați, pentru că și băiatul de 5 ani a început să se simtă rău. Până la urmă, au ajuns la Unitatea de Primire Urgență din Pașcani. Băiatul a fost diagnosticat cu gastroenterocolită acută și sindrom de deshidratare acută. Restaurantul este condus de soții Liliana și Constantin Gugeanu.





Comentarii
  • Toți iau carne de la metro,selgross sau marile lanțuri care aduc acei porcii ffff buni,in 3 luni au 100kg,dar sint naturali. Sintem o țara de boi,rxact cum se fac blocurile la noi si se cer prețurile mai mari decit in Germania. Dar dale la fraieri imprumuturi,bancile toate sint din afara țării

  • Ce besini au taranii aia de la rita.. se cred star-uri !
    Da’ nici mancarea nu e buna, nici modul de a servi, stai sa vezi cum vorbesc la telefon, sa vezi ce drift-uri fac soferasii lor prin carier.. nu au nimic ok.
    De evitat.

  • Cacareaza expirata, purjoale din resturi expirate , ficatei de la pui morti, flegme si sictir !, asta primiti cand va duceti la fantome cu titlu de restaurant

  • Pentru DSP>>>> Sunt curioasa care sunt restaurantele bune din Iasi ?!?!? Care restaurant are macar o stea Michelin in Iasi ?????? Da in Bucuresti este vreo unul??? NUUUUU….In alta ordine de idei: cum sa dai( sau sa intentionezi sa dai ) mancare de la caterind/restaurant unui copil de 1 an ??????

  • Astia care fac asemenea comentarii, luate ip-urile si chemati pe la politie sa dea declaratii si probe la ce afirmatii fac. Sa se sature de mancat kkt din spatele laptopului sau din plictiseala prin masina sau autobuz.

  • Nu e suficient ca horeca crapa de foame in 2020, voiau sa le plangem de mila, le a dat drumul si a si inceput tzepuiala , preturile mari, mancare veche, mizerii, au acum si pretentii sa le prezinti certificate verzi etc. Mai rariti- va, sunteti cam multi!

  • Invatati-i sa respecte clientul ca daca nu e el sa ii tina pe buzunarul lui se duce la vale localul, nu vine nimeni la restaurant ca sa zaca mai apoi prin spitale, controlati saptamanal inclusiv analize medicale la bucatar, ospatar, femeia de serviciu si faceti le teste Covid. Chiar cati dintre angajatii acestor localuri sunt vaccinati, de verificat! Cati au analizele facute la zi?????

  • N-am mai mancat in Iasi la un restaurant de vreo 10 ani. Pana si meniurile de la nunti sunt de tot rahatul. Nu ai unde si ce sa mananci fara sa-ti fie frica ca te imbolnavesti. Acum e si scump si prost. Traiasca Mcdonald + KFC ca doar la astea mai pot manca cu incredere.

  • Liviule, vrei si declaratii si probe, catuse, cam multe vrei! Probe din localuri , desigur , care sa justifice calitatea mancarii! Tu la ce local activezi ca sa stiu de unde sa iau proba! Inclusiv mostre pentru laborator din bucataria unde gatiti!

  • Am pățit o chestie asemănătoare în urma cu aproximativ 1 luna de zile la restaurant Bizantiq din Rediu….mancare proasta, servirea de 2 lei, scumpa și te mai și îmbolnăvești…efectele pandemiei – nimic nu se arunca, totul se consumă

  • Clienta , a uitat sa se spele pe mainile mizerabile ! Asa a infectat mancarea …..iar acum are pretentii ! Cand ai cumparat ultima data sapun, toanto ? Pun pariu ca anul trecut prin luna ianuarie !

  • Rita -Bizantiq aceeași mizerie de restaurant!!! Foisoare între blocuri, servirea aproape ca nu exista, iar mâncarea proasta, veche și scumpa. Preturi de străinătate pe meniuri românești făcute în bătaie de joc…nu recomand

  • Către Toshiba Mainele mizerabile le ai tu. și sleata de la Rita clientii va fac vânzare și trebuie sa i respectati.nici nu știți sa va spălați pe mâini când gătiți și nici de săpun n ați auzit Faci parte din gașca de la Rita unde gătiți mâncare mizerabila și îmbolnăviți lumea. Trebuie sa va învățați minte sa fiți sancționați ca prea multe figuri aveti în cap

  • Către Toshiba Mainele mizerabile le ai tu și prietenii tai de la Rita care gătiți mâncare în condiții mizere. Nici nu ați auzit de săpun sa va spălați înainte de a găti. Trebuie sa fiți sancționați ca prea aveți aere de patroni. Știți doar sa luați banii clienților și sa livrați mâncare expirata

  • Când am mâncat la Rita am găsit o bucata de plastic cu un fir de par în mâncare. I am spus ospatarului și i am arătat bucata de plastic . Mi s a făcut greață instantaneu. A spus ca merge la bucătărie sa întrebe dar la final nu a mai venit sa dea un raspuns. A trimis alt coleg sa ia banii la final cu argumentul ca colegul a schimbat tura și nu știe de acest incident. Rușine Rita. încet încet vad ca toți multi clienți va reclama ptr nereguli astfel se dovedește clar ca în bucătărie este dezastru cred ca aveți și gândaci prin mâncare Nu mai manac niciodată acolo după incident

  • Luate ip-ulile la toti care comenteaza si sa le sug eu ca imi place sa ies in ievidenta ca un nazzist !, si kkatul ie dulce la limba mea daca e de boschetar betziv

  • Un incident asemănător la Rita a fost ca am găsit o scobitoare în pizza în urma cu ceva timp. Chelnerita mi-a răspuns ca poate a căzut pe pizza când s-a folosit scobitoarea. Ce mai răspuns… ALOdomnita scobitoarea era în aluat dezastru, nu ești sigur ce mănânci la acest restaurant și au și preturi foarte mari la ce servicii fantomă ofera

  • Toshiba, puneti sapun la baie, razvratito,dezinfectante, spala podelele cum trebuie, nu e datoria clientului sa vina la voi de acasa spalat pe maini! Bagati preturi demne de Franta dar sunteti cam toti jalnici de mizerabili, bucatarii unde colcaie gandacii, unele dintre voi mizerabile cu unghii de 2 m care servesc clientii, ar trebui sa fiti controlati de DSP ca multi sunteti bolnavi ! Era mai bine cand erati restrictionati, bere isi lua lumea de la market si cea mai buna mancare era acasa! Toate laturile si zoaiele sunt vandute ca ciorbe, preturi exorbitante pentru o apa chioara, cu carne si aia putina cine stie de cand in congelator! Unii cred ca o spala cu dero inainte de a o pune la fiert! Cativa meritati sa aveti local, restul la constructii!

  • Am fost de mai multe ori la aceasta terasa si am observat mai multe nereguli , serviciile lasa de dorit,pahare nespalate trebuie sa servesti direct din sticla intrucat nu stii cati au baut din acelasi pahar, cum se vede Rita,,, face economie si la apa utilitati numai sa se inmulteasca banii doar clatesc paharele nu au auzit cuvantul a spala.Am observat odata o faza cand un ospatar mergea cu mancarea si a stranutat fara sa vrea pe mancarea comandata in timp ce o ducea la cineva la masa, persoanele respective neobservand intrucat ospatarul era la distanta fata de ei .Va dati seama ce pericol pentru sanatatea clientilor.apoi ciorba care am degustat-o parca era apa de ploaie niste spalaturi cred sau facuta din plicuri de supa rapide si le mai adauga niste legume eventual sau o bucata de carne mai mult nefearta de iti raman dintii in ea .Acest restaurant este dezastru ,comenzile se livreaza cu intarzaiere ce sa mai vorbim un focar de infectii

  • In primul rand, il cunosc pe acest baietas (drogat)…nu stie sa managerieze prostia aia de restaurant…am mancat si eu de cateva ori acolo acum multi ani, si mi-a fost rau..am facut reclamatie la OPC si nimic.

Adauga un comentariu