National

Retea de proxeneti destructurata de politie. Victimele erau minore

Publicat: 19 nov. 2014
1
Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Timis si procurorii DIICOT – ST Timisoara au efectuat trei perchezitii pe raza judetului Timis pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in trafic de minori. De la locuintele celor in cauza, politistii au ridicat diferite sume de bani, sisteme informatice si medii de stocare a informatiilor.

Vezi si Pedeapsa uriasa pentru un proxenet din Iasi, extradat din Italia

La data de 19 noiembrie, politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si procurorii DIICOT – ST Timisoara, cu sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Timis, au efectuat trei perchezitii, pe raza judetului Timis, la persoane banuite de trafic de minori. De asemenea, politistii au pus in aplicare trei de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT, pentru audieri.

Din cercetarile efectuate, a reiesit ca, in cursul anului 2014, cei trei membri ai gruparii, cu varste intre 21 si 25 de ani, ar fi racolat mai multe tinere, minore, provenite din familii dezorganizate sau cu o situatie materiala precara, pe care le-ar fi obligat sa practice prostitutia. De asemenea, s-a stabilit ca banuitii exercitau frecvent acte de violenta si amenintari asupra victimelor, exploatarea acestora realizandu-se in apartamente inchiriate, pe raza municipiului Timisoara, iar banii fiind insusiti in totalitate de cei in cauza. In cauza se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire si aderare la un grup infractional organizat si trafic de minori. Actiunea a  beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR.
Adauga un comentariu