Economic Local

Rețele noi de apă și canalizare în comunele Tomești, Ciurea, Bârnova și Miroslava! ApaVital investește suma de 37.000.000 de euro

Publicat: 25 sept. 2021
Șantier deschis de firmele contractate de compania ApaVital
Patru comune din județul Iași vor beneficia de lucrări importante comandate de ApaVital

Patru comune din județul Iași vor beneficia de lucrări în valoare de 37 de milioane de euro. Vor fi extinse rețelele de alimentare cu apă și de canalizare. Procedura este programată la finalul lunii noiembrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul licitației

ApaVital Iași anunță noi proiecte de extindere a rețelelor de apă în județul Iași, în cadrul unui program european, cu o valoare de 500 de milioane de euro. Pe data de 22.11.2021, compania de apă-canal va organiza o licitație pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în Zona Metropolitană a municipiului Iași. Valoarea estimată a contractului este de 184.770.502 lei, fără TVA, aproape 37 de milioane de euro.

„Înainte de începerea lucrărilor, beneficiarul va înmâna cu proces-verbal cu avizele obținute de la proprietarii rețelelor din zona lucrărilor. Antreprenorul va lua legătura cu proprietarii de rețele afectate de lucrare și vor stabili împreună un program de lucru pentru depășirea acestor intersecții în timpul execuției lucrărilor. Lucrările proiectate nu necesită devieri de utilități existente sau categorii de lucrări speciale pentru protejarea lor. Având în vedere faptul că toate categoriile de lucrări proiectate sunt prevăzute pe trama stradală, pe trotuarele și în zona verde a localităților, pe durata execuției lucrărilor se vor lua toate măsurile pentru evitarea avarierilor la utilitățile existente sau accidente de muncă datorate necunoașterii situației existente a utilităților publice sau private din zona de lucru”, se arată în caietul de sarcini.

Trei comune din Zona Metropolitană vor beneficia de investițiile ApaVital

Procedura pentru execuția lucrărilor a fost împărțită în 3 loturi. Primul lot se referă la investițiile din comunele Bârnova și Ciurea. Extinderea rețelei de apă din Bârnova se va realiza pe o lungime de 46,6 kilometri, în timp ce în comuna Ciurea se va interveni pe o lungime de 9,1 kilometri. Al doilea lot se referă exclusiv la comuna Miroslava unde lucrările vor viza mai multe tronsoane cu o lungime totală de 45,3 kilometri, dar și rețea nouă de canalizare cu o lungime de 2,1 kilometri. Nu în ultimul rând, comuna Tomești a fost prinsă în al treilea lot. Vor fi executate lucrări pe tronsoane cu o lungime de 61 de kilometri. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. O licitație similară a fost anunțată de autoritatea contractantă.

ApaVital a încheiat un contract pentru canalizarea din comuna Tomești

ApaVital SA continuă investițiile în județul Iași. Recent, compania a finalizat licitația pentru extinderea rețelei de canalizare din comuna Tomești, județul Iași, în zona Dealul Doamnei. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Alsim Invest SRL, cu sediul social în județul Iași. Valoarea finală a contractului este de 616.235 lei, fără TVA, aproape 120.000 de euro. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 1,2 milioane lei, profit de 420.570 lei, datorii de 152.237 lei, cu un număr de 8 angajați. Firma esre controlată de Doina Voroneanu. La procedură au mai participat societățile Thot Technology SRL, Lis Affair SRL, Casrep SRL, Geiger Transilvania SRL, Europartener SRL, Rekainstal Shop SRL, Saga Energy SRL – SO.I.M. SRL, Ema Agro – Construct SRL – Cornell’s Floor SRL, dar au fost descalificate. Primăria Tomești a organizat o licitație pentru refacerea trotuarelor.

Comentarii
Adauga un comentariu