Eveniment-Social

Retele rupte si tramvaie blocate in Podu de Piatra – FOTO

Publicat: 15 iun. 2011

Circulatia tramvaielor a fost blocata ieri dimineata in Podu de Piatra din cauza unor defectiuni la reteaua fir contact. Aceasta a fost rupta de un tramvai de pe traseul 5, care avea pantograful defect. In zona au fost trimise doua echipaje ale Regiei Autonome de Transport Public pentru a repune reteaua in functiune. Mai bine de o ora, tramvaiele 5 si 11 nu au circulat inspre Baza 3 si Tatarasi. Pentru calatorii de pe cele doua trasee, reprezentantii Regiei au pus la dispozitie sapte autobuze si trei microbuze. Ele au circulat pe rute speciale in intervalul orar 5.05 – 6.15, pana cand muncitorii RATP au reparat defectiunea. „Incidentul s-a petrecut la primele ore ale diminetii, in timp ce un tramvai de pe traseul 5 dorea sa faca dreapta spre rondul din Podu de Piatra. In acel moment, paleta de la pantograf a cedat. Am constatat ulterior ca aceasta avea un defect de fabricatie, respectiv un gol de aer care a fost prins acolo cand a fost turnata paleta. Fiind din aluminiu, aceasta a cedat, iar coarnele pantografului au agatat reteaua. In zona a fost intrerupta alimentarea cu energie electrica, iar tramvaiele nu au mai avut cum sa circule pana la remedierea defectiunii”, a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.
Acesta a mai precizat ca oficialii Regiei vor deschide o ancheta pentru a vedea daca exista si alte cauze pentru care pantograful tramvaiului a cedat.
„Noi analizam si celelalte aspecte care ar putea fi dus la ruperea retelei. Deocamdata mergem, insa, pe ipoteza unui defect de fabricatie.”

Adauga un comentariu