Eveniment-Social

Retelele de cablu trec in subteran! Primaria a stabilit preturile si harta noii infrastructuri

Publicat: 30 mart. 2014
1

@ Firmele de cablu vor plati cate 1,7 lei pe an pentru fiecare metru de cablu ingropat in subteran @ Contractele vor fi valabile pe o perioada de cinci ani @ Strazile unde cablurile vor fi trase in subteran sunt cele modernizate pe fonduri europene
 
Firmele de cablu, universitatile iesene sau celelalte institutii ale caror retele de comunicare stau spanzurate pe stalpii din oras vor trebui sa bage toate cablurile in subteran. Municipalitatea a finalizat deja regulamentul, dupa care se va derula aceasta operatiune, dar si modelul de contract pe care il vor semna operatorii de cablu. „Pretul (…) este de 1.70 lei/m/an pentru furnizorii autorizati care folosesc tubulatura aferenta canalizatiei proprietate publica a Municipiului Iasi”, se arata intr-un document al primariei. Criteriile principale de alocare a monotuburilor vizeaza importanta la nivel local, respectiv national a retelei (STS etc.), utilizarea retelei in institutii de invatamant sau alte institutii publice (spitale, farmacii etc.), respectiv numarul de utilizatori. „In ceea ce priveste durata contractului, acesta este propus a fi de 5 ani cu posibilitate de prelungire pentru inca 5 ani. In plus, prin regulament se interzice amplasarea de rezerve de cabluri sau a altor elemente de infrastructura in caminele de tragere proprietate a Municipiul Iasi, aferente canalizatiei subterane create”, sustin alesii locali.
 
Harta infrastructurii subterane pentru cablurile de utilitati
 
Cateva dintre proiectele europene derulate de primarie au presupus si realizarea unei retele de canalizare care va permite instalarea retelelor de comunicatii cablu, amplasate in prezent pe stalpii de iluminat public. Astfel, prin proiectul „Dezvoltare retea rutiera in zona istorica, turistica si culturala a Municipiului Iasi” s-au instalat tubulaturi pe aleea M. Sadoveanu, aleea Gr. G. Voda, bd. Carol I, sos. Sarariei, str. Sarariei, str. M. Costachescu, str. V. Pogor, str. G. Muzicescu, str. V. Conta, str. V. Alecsandri, bd. Stefan cel Mare si Sfant, str. A. Panu, str. Palat, str. Sf. Lazar. De asemenea, au fost instalate tubulaturile pe strada si soseaua Nicolina, pe str. Costache Negri, str. Barboi, std. Barboi, str. Armeana, str. Sf. Sava, str. Agatha Barsescu, str. Dancu, str. Vovideniei, str. V. Stroescu, str. Maestrul Ion Baciu, str. Matei Milo, sos. Pacurari, str. Pacurari, bd. Independentei si str. Elena Doamna.

Adauga un comentariu