Culinar

Rețetă cârnați de casă 5 kg carne: Secretele bunicii pentru deliciul de Sărbători

Publicat: 10 dec. 2021
mai multi carnati taiati langa sosuri
După ce adăuga toate ingredientele, bunica amesteca totul foarte bine până amestecul se omogeniza

Atunci când vrei să pregătești cei mai gustoși cârnați cu siguranță trebuie să folosești rețeta de cârnați de casă cu 5 kg de carne. Este una dintre cele mai simple rețete dar foarte gustoasă. Respectând pas cu pas această rețetă, cârnații vor ieși ca la bunica, perfecți pentru masa de Crăciun.

De cele mai multe ori, gospodinele pregătesc cârnații pe tigaie sau fripți pe grătar. Însă, pentru a obține unul dintre preparatele cele mai delicioase și cu siguranță adorate de multe persoane trebuie să urmezi rețeta bunicii. Cu siguranță este mai bine să prepari acasă cârnații, deoarece astfel îi prepari așa cum îți place ție și cum ai văzut la bunica acasă.

mai multi carnati prajiti pe o tigaie
De cele mai multe ori, gospodinele pregătesc cârnații pe tigaie sau fripți pe grătar

Rețetă cârnați de casă: 5 kg de carne și trucurile bunicii e tot de ce ai nevoie

Cu siguranță trebuie să accepți provocarea de a pregăti după rețeta bunicii cei mai delicioși cârnați. Avantajul pregătirii cârnaților acasă constă în faptul că ai posibilitatea să alegi singur ce carne folosești, ce mațe, chiar și ce condimentele. De asemenea, poți crea din pregătirea cârnaților un obicei frumos de familie, copiii vor adora cu siguranță să fie de ajutor la bucătărie.

Unul dintre secretele gustului desăvârșit a cârnaților pregătiți de bunica este alegerea condimentelor. Pentru a pregăti cârnați de casă, bunica mereu folosea doar carne proaspătă de animale crescute în propria gospodărie. Ea știa cum își crește porcii, asigurându-se că aceștia nu au o concentrare mare de grăsimi. De asemenea, bunica atrăgea o atenție deosebită alegerii intestinelor, acestea trebuiau să fie suficient de subțiri pentru a reuși ulterior să-i gătească mai ușor.

carnat de casa pe un fund de lemn langa mirodenii
Avantajul pregătirii cârnaților acasă constă în faptul că ai posibilitatea să alegi singur ce carne folosești

Bunica folosea în echilibru condimentele cu verdețurile, sarea și piperul, carnea și grăsimea. Ea știa că pentru cei mai delicioși cârnați de casă trebuie să adauge cu atenție grăsimea, astfel încât doar 30% din cârnați să conțină grăsime. În rest, bunica prefera să prepare cârnații din macră, uneori adăuga și carne de vită, în proporție de 50% sau mai puțin.

Pentru a obține cei mai aromați cârnați, bunica folosea și zeama de oase pentru a da gust pastei pentru cârnați.

Ce condimente să folosești pentru cei mai gustoși cârnați de casă

Pentru a prepara cei mai delicioși cârnați de casă cu 5 kg de carne, bunica spăla întâi de toate carnea. Ulterior, ea o tăia cuburi și o dădea prin mașina de tocat. Bunica adăuga mult usturoi, pe care îl pisa, obținând o aromă inedită. Într-o cratiță mai mare, bunica punea carnea tocată, usturoiul, sarea și piperul, iar pentru acea aromă deosebită bunica adăuga boia dulce și iute.

carnat de casa pe o farfurie langa condimente
Bunica folosea în echilibru condimentele cu verdețurile, sarea și piperul, carnea și grăsimea

După ce adăuga toate ingredientele, bunica amesteca totul foarte bine până amestecul se omogeniza. Pentru a obține consistența necesară, bunica băga carnea pentru o oră în cămara răcoroasă, pentru a oferi timp suficient mirodeniilor să pătrundă în carne. Indiferent dacă bunica pregătea cârnați de casă cu 5 kg de carne sau cârnați tradiționali cu 10 kg, ea respecta aceeași pași de fiecare dată. Diferit era doar cantitatea de carne și lungimea mațului de porc.

După ce spăla intestinul foarte bine, bunica îi umplea cu apă pentru a vedea dacă aceștia nu au găuri. Înainte de a începe să-i umple, ea lega un nod la capătul mațului. Ulterior, asambla mașina de tocat carne, începând încet să toace toată carnea, învârtind cu mânuțele ei, în timp ce nepoțelul cel mai mare ținea de capătul mațului pentru a fi umplut mai ușor.

Dacă rețeta de cârnați de casă cu 5 kg de carne ți-a fost pe plac, nu trebuie să ratezi și alte rețete ale bunicii pentru masa de sărbătoare. Iar dacă ești îndrăgostit de cârnați, poți să prepari și cârnați de casă după rețeta tradițională sau varza călită cu cârnați afumați.

un carnat taiat si o furculita peste el
Pentru a prepara cei mai delicioși cârnați de casă cu 5 kg de carne, bunica spăla întâi de toate carneaAdauga un comentariu