Salate

Reteta cu varza de Bruxelles

Publicat: 12 mart. 2012

Ingrediente:

700 grame de varza de Bruxelles
2 esalote
4-5 catei de usturoi
2-3 linguri de ulei de masline
sare
piper proaspat rasnit
2 linguri de fulgi de migdale, rumeniti cateva secunde intr-o tigaie

Mod de preparare:

Intr-o oala adecvata puneti la fiert apa cu sare (cam 1 lingura de sare la 2 litri de apa).in momentul in care apa clocoteste se adauga verzele (curatate de cotor si frunzele galbene) si se lasa exact 3 minute. Le scoatem si le scurgem de apa clocotita si le racim, pentru a evita supragatirea, ori cu apa cu cuburi de gheata, daca avem la indemana,ori direct cu apa rece si le mai scurgem bine inca o data. Intre timp, esalota tocata, cu putina sare presarata, se caleste in uleiul de masline, la foc mic, pana devine translucida (5-7 minute), moment in care adaugam si usturoiul tocat marunt. Il lasam cel mult un minut, dupa care adaugam si varza de Bruxelles, pe care o lasam la foc moderat, intre 2 si 3 minute, amestecand din cand in cand si asezonand-o cu piper si sare, dupa gust. Servim cald, cu carne de pasare, peste sau chiar de porc, nu inainte de a pudra garnitura de varza cu fulgi de migdale rumeniti.
Varza de Bruxelles pregatita de Simona.



loading...

Adauga un comentariu