Culinar

Reţetă de brânză de caju cu mărar, chives și ardei

Publicat: 25 feb. 2021
castron cu branza de caju
Brânza de caju este potrivită pentru persoanele cu intoleranță la lactoză

Reţetă de brânză de caju se prepară relativ uşor. E o noutate, într-adevăr, în domeniul. Când auzi de brânză, te gândeşti la lactate, nicidecum la nişte nuci.
Să ştii că e bună pentru un pranza frugal ori pentru un aperitiv. Are o cantitate excelentă de nutritienti, inclusiv vitamina C.

Reţetă de brânză de caju se potriveşte cu precădere celor care vor să fac o schimbare alimentară. De asemenea, este ideală pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză. Mai jos găseşti ingredientele şi modul de preparare.

Ingrediente:

  • 150 g de caju
  • 1/2 pacheţel de drojdie de bere
  • 8-10 fire de chives, mărunţite bine
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin presat la rece
  • 1 linguriţă de suc de lămâie
  • 2 linguri de suc de lime
  • o jumătate de ardei gras verde, foarte proaspăt şi crocant
  • 2-4 linguri de apă (în funcție de consistența pe care doriți să o obțineți)
    mărar verde (după gust)
  • un praf de piper
  • sare

Mod de preparare:

Nuci caju se pun la hidratat pentru minim 8 ore. Ideal ar fi să se hidrateze pese noapte. A doua zi se scurg de apă şi se pun în robotul de bucătărie. Se mixează bine, până se mărunţesc, după care se adauga uleiul, zeama de lămâie, zeama de lime şi drojdia. Dacă e prea groasă pasta, se mai pune un pic de apă plată. Se mixează iarăşi. Se adaugă apoi ardeiul gras. Iarăşi se omogenizează. Se adaugă puţină apă şi se continua cu amestecarea. La final se potriveşte de sare şi piper.
La final se încorporează mărarul şi chives, mărunţite, se amestecă cu o lingură şi se dă la frigider pentru 1-2 ore.





Adauga un comentariu