Culinar

Rețetă de carne de miel la tavă cu legume – Ce ingredient îî dă gust

Publicat: 15 apr. 2021
farfurie cu carne de miel facuta la tava cu legume
Carnea de miel trebuie să se marineze peste noapte, dar ai grijă ca marinada să nu conțină ingrediente acide

Paştele se apropie. În numai două săptămâni vom ciocni ouă roşii şi ne vom înfrupta din preparate delicioase, specifice perioadei. Astăzi învăţăm cum să pregătim o reţetă de carne de miel la tavă cu legume. Se prepară şi cu puţin vin, dar nu îţi face griji, dacă vor mânca şi copiii. În timpul gătirii, alcoolul se evapora.

Pentru gust şi mai bun, serveşte alături de preparat şi un pahar de vin roşu robust. Carnea se marinează peste noapte, dar ai grijă să nu pui ingrediente acide în sos. De ce? Pentru că aciditatea va face ca bucăţile de carne să nu se mai frăgezească în cuptor. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel
  • 800 g cartofi albi noi
  • 1 bucata rozmarin (proaspăt)
  • 2 căţei usturoi
  • 2 buc. anşoa file
  • 8 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 buc. ardei iute
  • 2 ţelina
  • 2 morcovi
  • 100 ml cognac
  • 250 ml vin alb
  • 100 ml oţet alb
  • 125 ml oţet de vin
  • 1 l vin roşu
  • sare de mare (după gust)
  • piper negru (după gust)

Mod de preparare:

Prima dată se se spăla carnea bine, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se pune la marinat peste noapte. A doua zi se încing 4 linguri de ulei şi se prăjeşte carnea în tigaie, împreună cu ardeiul iute şi anşoa. În momentul în care bucăţile de carne s-au rumenit, se toarnă oţetul şi vinul. Se amesteca şi se lasă la prăjit în continuare. Când lichidul s-a evaporat, se transfera totul într-o tavă de copt, împreună cu rozmarinul şi legumele tăiate în elii de mărime potrivită. Se stropeşte totul cu ulei de măsline, se potriveşte de piper şi sare şi se bagă în cuptor. Înainte de a deschide uşa aragazului, este bine ca tava de copt să fie acoperită cu folie de aluminiu.
Tava se ţine în cuptorul încins la circa 175-180 de grade Celsius în jur de o oră. După aceea se adauga şi cartofii, se acoperă înapoi cu folia şi se mai ţine în cuptor încă vreo 20 de minute.
Iată, aşadar, ce reţeta uşoară de carne de miel la tava cu legume poţi prepara. Dacă vrei altceva, încearcă şi friptură la tigaie.





Adauga un comentariu