Dulciuri

Reteta de chec pufos cu capsuni

Publicat: 20 mai 2019
2

Iti propunem un desert delicios cu capsuni, pe care il poti savura si rece si cald. Este un chec pufos si plin de arome pe care il poti imbunatati cu tot felul de fructe proaspete sau uscate, ori nuci sau alune.

Ingrediente pentru chec pufos cu capsuni:

  • 95 g zahar
  • 65 g lapte
  • 65 g ulei
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 200 g fainp
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/4 ligurita sare
  • 200 g capsuni
  • 2 linguri faina

Pentru glazura:

  • 180 g zahar pudra
  • 2 linguri unt topit
  • 40 g capsuni
  • 1/2 lingurita extract vanilie
  • 1-2 linguri de smantana lichida sau lapte

Mod de preparare chec pufos cu capsuni:

Incinge cuptorul la 350 de grade. Intr-un bol de marime medie amesteca impreuna zaharul, laptele, uleiul, oul si vanilia. Intr-un alt bol, combina faina, praful de copt si sarea si amesteca. Pune ingredientele uscate peste cele umede si amesteca pana sunt toate combinate.

Intr-un alt bol, pune capsunile spalate si tocate in cubulete si 2 linguri de faina si amesteca-le. Pune capsunile in aluat si pune aluatul intr-o tava de chec, tapetata ori cu hartie de copt, ori cu ulei si faina. Coace checul la 350 de grade pentru aproximativ 50 de minute. Lasa checul in tava sa se raceasca si scoate-l pe un gratar pentru a se raci complet.

Pentru glazura, combina zaharul pudra, untul topit si capsunile tocate marunt cu vanilia intr-un bol mic. Amesteca pana obtii o crema destul de lichida. Dupa ce checul s-a racit, pune glazura peste si mai lasa-l putin pana se incheaga glazura. Taie-l si serveste-l.





Adauga un comentariu