Până nu încerci această reţetă, nu ştii ce-ai pierdut! Nu mai cumpăra ciocolată din comerţ. Costă mult şi conţine ingrediente cu E-uri. Ideal e să-ţi prepari ciocolată proprie. De aceea m-am gândit că astăzi să-ţi propun o reţetă de ciocolată de casă raw vegan.
Ce are aşa special? Ei bine, în primul rând, nu conţine zahăr şi nici miere. Se îndulceşte numai cu câteva curmale. În plus, conţine coacăze roşii, iar acestea sunt bune, întrucât conţin multe vitamine şi minerale.
Mai întâi pui la hidratat, pentru minim 2 ore sau chiar peste noapte, curmalele şi nucile caju. După câteva ore se clătesc foarte bine, în mai multe ape. Lichidul în care au stat la hidratat se aruncă.
Apoi se pun în blender: uleiul de cocos, nucile caju, pudra de cacao, curmalele şi laptele de caju. Trebuie să mixezi bine, până când compoziţia capăta o consistenţă cremoasă.
Toarnă crema în pahare şi bagă-le în frigider pentru 10-15 minute. Urmează să pregăteşti decorul.
Toaca mărunt nucile de caju. Scoate paharele din frigider, presara nucile peste crema apoi, adauga coacăzele roşii şi da pe razătoare o bucatia de ciocolată.
Iată de ce e bine să consumăm nuci caju din când în când: