Ciorbe si borsuri

Reteta de ciorba de fasole boabe

Publicat: 11 sept. 2019

Ce e toamna fara un castron mare de ciorba de fasole boabe? Avem pentru tine reteta potrivita: 8 portii cu bani putini si 30 de minute de efort.
 
Ingrediente: 

  • 500 gr fasole boabe
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosii bine coapte
  • 1 mana de marar verde
  • 1/2 lingurita cimbru
  • sare
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 ardei gras
  • ulei
  • sunculita afumata (optional)

Mod de preparare:

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu 24 de ore inainte de gatit. A doua zi se fierbe de 3 ori, schimbandu-se apa de fiecare data dupa ce fierbe. Dupa ce se arunca cele 3 ape, se pune la fiert cu morcov si ardei taiat. Se adauga cimbru, dafin, boia, sare si piper. Ceapa se inabuse separat, in 150 ml de ulei, apoi adaugam rosiile tocate. Se fierb pana se inmoaie. Dupa ce fasolea a fiert, adaugam rosii cu ceapa si se da intr-un singur clocot. Se asezoneaza cu marar verde. Daca puneti si sunculita, sa o prajiti putin si sa o adaugati la ciorba.
 



loading...

Adauga un comentariu