Aperitive

Reteta de covrigi cu nuca

Publicat: 26 mart. 2012

Ingrediente:

Pentru aluat:

350 g faina
250 g unt
150 g zahar
o esenta de rom
3 galbenusuri

Pentru ornat:

100 g nuci
2 albusuri
2 linguri de zahar

Mod de preparare:

Frecam untul cu zaharul, punem galbenusurile, treptat faina si esenta de rom. Framantam bine. Din aluat intindem o foaie, taiem sub forme rotunde cu ajutorul unui pahar mare, iar in interior se taie inca o data cu un pahar mai mic, pentru a obtine forma unui covrig.
Separat batem albusurile spuma.
Intr-o tava asezam o foaie de hartie de copt peste care aranjam covrigeii. Se unge fiecare covrig cu albus, cu ajutorul unei pensule. Se presara apoi putin zahar si se orneaza cu nuca. Se introduce tava la cuptor la foc potrivit timp de 25 minute.
Dupa ce sunt gata, se asaza pe o farfurie si pot fi serviti cu un pahar de iaurt. In loc de nuca, reteta se poate prepara si cu alune.



loading...

Adauga un comentariu