Retete de Pasti

Reteta de cozonac a lui chef Catalin Scarlatescu. Nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste!

Publicat: 26 apr. 2019
2

Vrei sa ii dai pe spate pe invitatii de la masa de Paste cu un cozonac incredibil de bun? Chef Scarlatescu are o reteta pe care a dezvaluit-o tuturor si este foarte simplu de urmat si de pus in practica. Daca veti respecta reteta, atat ingredientele, cat si pasii, va va iesi un cozonac pufos si delicios, care va fi pe placul tuturor celor care il vor gusta.

Ai nevoie de: 250 grame zahar, 450 grame lapte, 5 oua, 60 grame drojdie, 300 grame unt, 500 grame nuca, 200 grame rahat, 150 grame ciocolata belgiana, 30 grame portocala confiata, 30 grame coaja de lamaie, stafide.

Ce trebuie sa faci? Urmeaza pasii de la jos!

Amesteca drojdia cu 100 de ml de lapte si pune si trei linguri cu faina. Lasa compozitia sa creasca la cald pana cand aproape isi dubleaza volumul. Pune laptele la fiert alaturi de zahar si amesteca totul pana se dizolva. Intre timp, freaca galbenusurile cu praful de sare. Adauga faina intr-un vas si, pe rand, pune galbenusurile, laptele cu zaharul topit, apoi untul si portocala confiata.

Compozitia se pune la dospit si se lasa o ora. Ia apoi o bucata de aluat, o intinzi bine si pui crema obtinuta din nuci, ciocolata belgiana topita, stafide si rahat, apoi ruleaza si sectioneaza in doua pe lungimea sa, impleteste si pune in tava.

Nu uita, inainte sa asezi in tava, pune unt si faina. Lasa in tava timp de doua ore, apoi pune la cuptor pentru 45 de minute – o ora, la 160 de grade.




Adauga un comentariu