Culinar

Rețetă de dovlecei umpluți cu carne

Publicat: 24 iun. 2020

Iată o reţetă uşor de preparat.

Ingrediente:

  • doi dovlecei galbeni
  • două linguri ulei de măsline
  • 80 grame sos Frank’s RedHot
  • 50 grame unt nesărat
  • 4 linguri oţet alb
  • 1/2 linguriţa sos Worcestershire
  • 60 grame crema de brânză
  • 450 grame pui fiert tăiat cubuleţe
  • o tulpină ţelina tăiată mărunt
  • un morcov tocat fin
  • două fire de ceapă verde tăiate mărunt
  • 225 grame brânza Monterey Jack mărunţita
  • o linguriţă sare
  • 1/2 linguriţa piper
  • brânză albastră pentru servit

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Taie dovleceii pe jumătate pe lungime, curăţă-i de seminţe, unge-i cu două linguri de ulei şi pune-i la copt într-o tavă pentru 35 – 40 de minute.

Amestecă sosul iute, untul, oţetul şi Worcestershire într-o cratiţă mică şi încălzeşte până se topeşte untul. Se ia de pe foc, se adauga crema de brânză şi se omogenizează. Într-un bol mare, se amesteca sosul obţinut mai devreme, puiul, ţelina, morcovul şi brânza.

Răzuieşte uşor interiorul dovleceilor cu o furculiţă şi pune-l într-un bol mediu. Condimentează dovlecelul răzuit cu sare şi piper şi adaugă-l peste compoziţia cu pui făcută mai devreme.

Pune jumătăţile de dovleci într-o tavă de copt căptuşită cu hârtie de copt şi umple-i cu amestecul realiat anterior, presara brânza rămasă şi coace la cuptor pentru 4 minute. Presara banza albastră şi serveşte.





Adauga un comentariu