Culinar

Rețetă de faguri moi, pufoși și gustoși. Cum să pregătești acasă desertul din vremea copilăriei

Publicat: 11 aug. 2022
reteta de faguri moi
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros, ideală este rețeta de faguri moi, pufoși și aromați.

Dacă vrem să pregătim acasă un desert savuros, putem opta pentru o rețetă de faguri moi, pufoși și gustoși. Fagurii sunt ușor de făcut și avem nevoie de câteva ingrediente pentru a ne încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată cum să pregătești acasă desertul din vremea copilăriei.

Cea mai simplă rețetă de faguri moi și gustoși

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale făcute ca pe vremea bunicii, fagurii sunt alegerea perfectă. Aceștia sunt gustoși, aromați și pufoși, iar dacă îi umplem cu o dulceață de casă savuroasă, cu siguranță succesul culinar va fi garantat.

Pentru a obține acasă cei mai buni faguri trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta de odinioară. Fagurii pufoși și cu multă cremă sau duceață sunt pe placul multora dintre noi. Acest desert poate fi servit dimineața la o cafea, dar și pe timpul zilei, ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert irezistibil.

Pe lângă pufoșii faguri de casă putem pregăti și un chec delicios, pentru a-i cuceri pe toți cei de la masă. Mai mult, la ceas aniversar putem pregăti un desert tradițional gustos și rafinat precum un tort de biscuiți.

Fagurii de casă sunt ușor de făcut, iar dacă folosim câteva arome inedite, la final vom obține un desert gustos și pufos, care va aminti de vremea copilăriei.

Cum să pregătești acasă desertul copilăriei

Pentru a pregăti acasă niște faguri delicioși vom avea nevoie de 6 ouă, 11 linguri de ulei de floarea-soarelui, 10 linguri de zahăr, 5 linguri de lapte, 1 linguriță de bicarbonat stins cu oțet, 2 pliculețe de zahăr vanilat, esență de rom și 400 g de făină. Aceste ingrediente vor fi folosite la pregătirea fagurilor pufoși, iar pentru cremă vom avea nevoie de 3 ouă, 200 g de zahăr, 5 linguri de amidon, 500 ml de lapte, esență de rom, 250 g de margarină sau de unt și cacao.

Mai întâi se pregătește compoziția pentru fagurii pufoși și gustoși. Se amestecă zahărul împreună cu ouăle, apoi se adaugă uleiul, laptele, bicarbonatul stins, esența de rom, zahărul vanilat, iar la final făina. Amestecăm foarte bine ingredientele până obținem o compoziție omogenă și cremoasă. Se lasă compoziția într-un vas timp de 30 de minute pentru ca toate aromele să se întrepătrundă.

Se ia forma de faguri și se pune la aragaz la foc mic, apoi se unge forma cu puțin ulei. Când uleiul e fierbinte, se pune în formă câte o linguriță din compoziția de faguri. Dacă forma este mai mare, se pun două sau trei lingurițe pentru a obține mai mulți faguri pufoși.

Închidem forma, iar după 2 minute de stat la foc mic, întoarcem forma pe cealaltă parte. Procedăm la fel până când folosim toată compoziția și facem fagurii pufoși. După aceea pregătim crema cu care vom umple delicioșii faguri de casă.

Într-un vas mare se bat ouăle cu un tel împreună cu zahărul, apoi se adaugă laptele, iar la final cantitatea de cacao. Ulterior, adăugăm și amidonul și se pune crema la foc mic. Se amestecă încontinuu să nu se lipească și se ia de pe foc atunci când capătă o consistență cremoasă și fină. Cât crema este fierbinte punem esența de rom și margarina, apoi lăsăm crema să se răcească.

Luăm câte doi faguri pufoși și îi lipim cu delicioasa cremă. Procedăm la fel până umplem toți fagurii delicioși. Cu siguranță la final vom obține un desert aromat și de neuitat pentru toți cei de la masă.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros, ideală este rețeta de faguri moi, pufoși și aromați. Aceștia se fac foarte ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, ne vom încânta papilele gustative cu un desert ca în vremea copilăriei.
Adauga un comentariu