Retete de post

Rețetă de fasole verde la tigaie. Un preparat delicios de sezon

Publicat: 30 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de fasole verde la tigaie. Un preparat delicios de sezon
Fasolea verde este una dintre cele mai sănătoase legume pentru organismul uman

Dacă vrei să-ți delectezi papilele gustative cu un preparat simplu, rapid și delicios, atunci trebuie neapărat să încerci rețeta de fasole verde la tigaie. Este un preparat delicios de sezon și durează doar 20 de minute să-l prepari. Iată care sunt pașii de urmat pentru un astfel de preparat!

Fasolea verde este una dintre cele mai sănătoase legume pentru organismul uman. Această legumă este o sursă vitamine, proteine și nu conține deloc multe grăsimi, ceea ce o transformă în alimentul ideal de consumat în orice perioadă a zilei. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!

Fasole verde la tigaie – rețetă

Ingrediente:

-600 gr de fasole verde

-5 roșii medii

-6 căței de usturoi tocați

-3-4 cepe medii

-sare

-piper

-mărar

-pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Fasolea verde se prepară în doar 20 de minute, fără măcar puțin efort și fără să fiți nevoiți să stați în bucătărie mult timp. Astfel, se taie fasolea verde în bucăți de doi sau trei centimetri și se opărește puțin în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi apoi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se pune în tigaia cu uleiul care trebuie să fie încins, amestecând încontinuu.

Când ceapa devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea împreună cu jumătate din cantitatea de roşii pregătită. Se lasă aproximativ cinci minute pe foc, până când se sting roşiile. Și restul de roșii se adaugă împreună cu usturoiul, verdeața și se lasă sub capac până când fasolea este fiartă suficient. Se mai prăjeşte fără capac încă aproximativ un minut şi apoi fasolea verde la tigaie se servește fierbinte, alături de bruschete sau pâine proaspătă.

Fasolea verde poate fi garnitura ideală pentru un fel principal de mâncare sau poate fi consumată simplă, la o masă de seară. Gustul ei, mai ales făcută în tigaie, este delicios, iar beneficiile consumului de fasole verde nu vor întârzia să apară!

Adauga un comentariu