Culinar

Reţetă de Florii – Pate de peşte

Publicat: 09 apr. 2020

Cum era expresia? Se prepară cât ai zice… peşte!. Tartinabil, bun pentru toată familia la micul dejun!

Ingrediente:

1 conservă ton în suc propriu
100 g macrou afumat
70 g cremă de brânză
2 linguri smântână fermentată
½ legătură mărar
zeama de la ½ lămâie
sare, piper, după gust
pătrunjel, pentru ornat

Mod de preparare:

Scurgi foarte bine tonul din con – servă şi îl pui într-un blender. Cureţi macroul afumat de piele şi de toate oasele, îl rupi bucăţi şi îl adaugi peste ton împreună cu smântâna, crema de brânză, zeama de lămâie, mărarul tocat, sarea şi piperul. Mixezi până obţii o pastă omogenă. Serveşti pateul pe felii de pâine prăjită, decorat cu frunzuliţe de pătrunjel.




Comentarii
  • Reteta de pate de peste pt Florii cu branza si smantana ? Tu stii ce vorbesti ? Este post pana la pasti. Nu se mananca carne , oua si lactate. Daca puneai o reteta numai cu peste, da.

Adauga un comentariu