Fripturi

Reteta de friptura de porc picanta

Publicat: 09 mai 2013

Ingrediente:

1 kg de piept de porc
1 legatura de cimbru inflorit
1 ardei iute uscat
50 ml vin
piersici murate
zahar
otet
nucsoara
scortisoara
ienibahar macinat
cuisoare
ghimbir
cimbru
sare
piper

Mod de preparare:

Mai intai mureaza piersicile in otet si sare si lasa-le macar doua zile sa se macereze, apoi decojeste-le si pune-le la fiert in acelasi sirop si lasa-le pana se intaresc putin.
Cresteza carnea de porc si freac-o cu putina sare grunjoasa si piper. Impaneaz-o cu usturoi, ardei iute si ramurele de cimbru, apoi pune carnea la cuptor pentru o ora.
Cand este aproape gata, adauga peste friptura zeama de la piersicile murate.
Friptura de porc picanta cu piersici murate se serveste calda, cu salata verde.

sursa: acasa



loading...

Adauga un comentariu