Culinar

Rețetă de fursecuri pe bază de smântână – Ingrediente puține

Publicat: 30 nov. 2020
tava cu fursecuri de casa pe baza de smantana
Fursecurile se pot servi cu glazură de ciocolată

Ce zici de ceva dulce, preparat la ceas de seară? Exersezi acum, iar de sărbători îţi ies perfecte. Bineînţeles că este vorba despre fursecuri de casă. Este exact ceea ce căutai. Din ingrediente puţine îţi iese un desert gustos şi chiar mai fraged decât credeai.

Această rețetă de fursecuri de casă este ideală la ceai sau cafea, mai ales când ţi se anunţă musafiri.

Ingrediente:

  • 450 g făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 180 ml smântână
  • 85 g unt
  • 2 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 100 g zahăr tos

Mod de preparare:

Mai întâi se cern praful de copt şi făina. Apoi se amestecă. Se bat ouăle cu zahărul vanilat şi zahărul tos. Se încorporează smântâna şi, bineînţeles, se omogenizează. Se adaugă apoi făina şi praful de copt. Se frământă bine aluatul. În momentul în care devine nelipicios, omogen şi elastic, se înveleşte în folie alimentară şi se bagă în frigider, la rece, pentru circa 2 ore.

După ce a expirat timpul, se unge cu puţin ulei blatul de lucru şi se întinde aluatul pe el. Foaia finală trebuie să aibă o grosime de circa 3 mm. Se decupează cu formele dorite. Toate aceste fursecuri de casă se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

La final se bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru circa 10 minute. Le poți servi simple ori cu zahăr pudră. Dacă vrei, se consumă și cu nuci rase ori cu glazură de ciocolată.

Bineînțeles, se pot coace și fursecuri pe bază de unt. Ca să nu ai surprize neplăcute, îți recomand să le testezi acum, înainte de sărbători, iar înainte de Crăciun să le prepari iarăși. Astfel, te asiguri că atunci nimic rău nu se va întâmpla. La cât sunt de bune, sigur vei vrea să le mănânci chiar și cu o lingură de magiun de prune.





Adauga un comentariu