News Flash:

Reteta de la bunica. Cum sa faci cornulete pufoase cu dulceata care se topesc in gura

16 Decembrie 2018
1251 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7228 RON (0.0000)
USD: 4.1899 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
cornulete pufoase

Aceasta reteta este foarte simpla. Cornuletele sunt gata imediat si se vor topi in gura, cu conditia sa respectati un truc folosit de multe ori la prepararea aluaturilor.

Ingrediente:

Pentru aluat
400 grame de faina
Sucul de la o lamaie
300 grame de unt
150 grame zahar pudra
Un plic zahar vanilat
Un praf de sare

Pentru umplutura
Dulceata de visine
100 grame de nuci
Coaja de la o lamaie
Zahar pudra

Mod de preparare
Intr-un bol, amestecati faina cu un praf de sare, untul moale, sucul de lamaie, zahar vanilat si zharul pudra. Amestecati bine ingredientele, eventual cu ajutorul mixerului. Lasati aluatul sa stea pentru 30 de minute, apoi se intinde cu sucitorul, se impacheteaza si se procedeaza astfel de 2-3 ori. In acest fel cornuletele vor iesi foarte fragede. Separat, nucile se rumenesc usor in tigaie apoi se macina si se amesteca cu dulceata si coaja de lamaie. Intindeti o foaie subtire de aluat si taiati patratele. Pe fiecare patratel puneti dulceata cu nuci si rulati frumos. Cornuletele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor si se scoate cand cornuletele capata o culoare aurie. La final se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta cornulete cornulete pufoase
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1586 (s) | 21 queries | Mysql time :0.040552 (s)