Dulciuri

Reteta de lampone tiramisu

Publicat: 20 feb. 2012

Ingrediente:

1 pachet mare de piscoturi de sampanie
2 galbenusuri
150 gr de zahar
500 gr de branza mascarpone
250 ml de cafea tare si aromata + 1 esenta de migdale
100 ml de frisca
1 plic de granule de gelatina
cacao
zmeura

Mod de preparare:

Freci galbenusurile cu zaharul pana se face o spuma cremoasa. Apoi dizolvi gelatina cam in 3 linguri de frisca. Pasul urmator bati frisca cu zabaglione si mascarpone cu mixerul. La sfarsit adaugi gelatina mai mixezi cam 1 minut si dai totul la rece cam pentru 15 minute.
Am inmuiat piscoturile in cafeaua amestecata cu esenta de migdale si am tapetat fundul formei de tort cu piscoturile. Am pus apoi un strat de crema, piscoturi inmuiate, crema si tot asa. Deasupra trebuie sa fie un strat subtire, cam de juma` de deget, de crema. Am pudrat bine cu cacao, am ornat cu frisca si apoi am pus tava la rece cam o ora inainte de a servi.
Lampone Tiramisu pregatit de Alina.



loading...

Adauga un comentariu