Retete cu carne

Reteta de mancare de linte cu ciolan dezosat

Publicat: 16 feb. 2012

Ingrediente:

1/2 kg ciolan dezosat
400 g linte verde
2 cepe
3-4 morcovi
2-3 frunze de dafin
100 ml bulion
putin busuioc
ulei
sare
 
Mod de preparare:

Spalam bine lintea si o punem la inmuiat 1/2 de ora. Intre timp curatam morcovii, ceapa si ciolanul il taiem cubulete. Incingem putin ulei intr-o cratita si adaugam ceapa tocata, lasam 2-3 minute sa se prajeasca putin si apoi adaugam morcovii taiati rondele. Mai lasam un pic si adaugam lintea si bucatelele de ciolan. Adaugam apa cam de 3 degete deasupra lintei, frunzele de dafin, sare si lasam sa se faca la foc mic, in jur de o ora si jumatate. Am adaugat bulionul si busuiocul uscat si am mai lasat 5-6 minute. Ar trebui sa verificati din cand in cand sa nu scada apa foarte tare plus ca daca fierbe prea mult lintea se zdrobeste.
Mancare de linte cu ciolan dezosat pregatita de Amalia.



loading...

Adauga un comentariu