Culinar

Reţetă de mâncare de pui cu ardei – Prânz gustos și copios

Publicat: 03 mart. 2021
tava de ceramica cu mancare de pui cu ardei
Mâncăric se prepară cu ardei kapia copți

Reţeta de mâncare de pui cu ardei este ideală pentru prânz. Majoritatea ingredientelor le ai deja în bucătărie. Doar ardeii kapia trebuie să-i mai cumperi din piaţă. Bineînţeles, dacă deja îi ai în cămară, puşi în borcan din toamnă, şi mai bine.

Reţeta de mâncare de pui cu ardei este delicioasă şi uşor de pregătit pentru orice ocazie. Mai jos găseşti lista de ingrediente şi modul de preparare. Bineînțeles, dacă vrei, poți pune mai mult usturoi sau deloc. Ideal ar fi să pui, întrucât dă o aromă cu totul aparte. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 4 copănele de pui, medii ca mărime
  • 8 ardei kapia
  • 250 ml suc de roșii
  • 2 cepe medii
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 3 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei
  • piper negru, proaspăt râșnit
  • sare

Mod de preparare:

Mai întâi trebuie să coci ardeii. Ideal ar fi să-i pui pe plită ori în jar. Dacă însă locuieşti la bloc, este în regulă să foloseşti aragazul. După ce i-ai copt, pune-i într-un vas adânc, la răcit. Cât timp se răcesc, se scurg şi de zeamă. Curăţă-i de coajă şi de seminţe.

Apoi ocupă-te de copănele. Spală-le, ca să le ai pregătite. Curăță ceapa, taie-o julienne şi înăbuş-o în ulei, timp de 3-4 minute. Adaugă apoi copănelele spălate şi scurse. Toarnă puţină apă fierbinte, cât să acopere carnea. Acoperă tigaia cu capacul şi lasă să fiarbă la foc mediu.

În momentul în care carnea s-a înmuiat, adaugă sucul de roşii. Mai lasă să fiarbă în jur de 5 minute, după care pune verdeaţa spălată şi tocată fin, ardeii copţi, usturoiul curăţat şi zdrobit. Amestecă şi potriveşte gustul de sare şi piper. Mai lasă 1-2 minute pe foc, apoi ia tigaia de pe aragaz.
Pentru această reţetă de mâncare de pui cu ardei îţi recomand şi o mămăligă fierbinte și chiar și niște murături.





Adauga un comentariu