Culinar

Reţetă de miel la tavă cu legume – Planta aromatică de nelipsit din tavă

Publicat: 02 apr. 2021
tava de cuptor cu carne de miel si legume (ceapa, rosii, dovleac)
Carnea de miel își pierde din aroma specifică dacă îi adaugi câteva crenguțe de rozmarin

Paştele se apropie. Pentru această mare sărbătoare a creştinătăţii trebuie să faci o pregătire temeinică inclusiv din punct de vedere culinar. Spre exemplu, ai putea alege, în perioada imediat următoare, preparatele delicioase. Astăzi îţi propunem o reţetă de miel la tavă cu legume.

Carnea este absolut delicioasă dacă o prepari în tavă alături de cartofi şi de dovleac. Aroma îmbietoare e data inclusiv de rozmarin.

Ingrediente:

  • 10 cartofi
  • 300 g roșii cherry
  • 10 bucăți spată de miel cu coaste
  • 1 ceapă roșie
  • 450 g dovleac
  • 1 lămâie
  • 8 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • 16 căței de usturoi cu coajă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 170 ml vin alb
  • 2 lingurițe rozmarin proaspăt
  • piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Prima dată trebuie să încingi cuptorul la 175-180 de grade Celsius. Curata cartofii, spala-i şi unge cu puţin unt. Pune-i apoi într-o tavă de cuptor, mai mare, şi bagă-i pentru circa 25-30 de minute.
Între timp spala rozmarinul şi toacă-l mărunt. Amestecă-l cu puţin ulei şi unge carnea cu pastă obţinută. Pune şi bucăţile de carne în tavă.
Spală dovleacul, curăţă-l şi taie-l în cubuleţe. Ceapă curat-o şi tai-o julienne. Adaugă şi pe acestea în tavă. Pune apoi căţeii de usturoi, crenguţele de rozmarin şi feliil de lămâi. Adaugă roşiile tăiate în jumătate şi stropeşte totul din tava cu vinul alb.

Potriveşte de piper şi sare şi bagă tava înapoi în cuptor. Şi de data baga în cuptor pentru jumătate de oră sau până când legumele sunt moi.

Această rețetă este ideală alături de ouăle roșii sau de ouăle umplute, pe masa de sărbătoare. Atenție dacă te apuci de preparat ceva cu ouă. Asigură-te mai întâi că ouăle sunt proaspete, ca să nu-ți pui sănătatea în pericol.





Adauga un comentariu