Culinar

Reţetă de pâine de casă – Ingrediente şi mod de preparare

Publicat: 11 mai 2020

Pâine de casă gata rapid – mirosul de pâine caldă, care umple casa în momentul coacerii, ne aminteşte de copilărie şi de casa bunicilor.

Ingrediente necesare:

  • – 250 g făină
    – 6 g drojdie
    – 5 g sare
    – 30 g unt
    – 100 ml lapte
    – 50 ml apă

Cum se prepară?

Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când obținem un aluat. Apoi, lăsăm la crescut timp de 90 de minute… Dupa ce a crescut în volum, împărțim aluatul în 5 părți egale. Luam fiecare bucațică și formăm un dreptunghi, pe care îl așezăm într-o formă de cozonac, tapetată cu unt…

Cu ajutorul unui cuțit, facem câteva tăieturi. Ungem bucățile de aluat cu un ou bătut, amestecat cu puțin lapte. Se coc la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute.




Adauga un comentariu