Dulciuri

Reteta de papanasi cu smantana si gem

Publicat: 20 feb. 2012

Ingrediente:

150 gr faina
250 gr branza grasa de vaci
1 ou
2 linguri zahar
2 linguri gris
ulei
smantana
dulceata
coaja de la o lamaie
1 lingurita bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)
vf sare
   
Mod de preparare:

Amestecam branza de vaci, grisul, coaja de lamaie, zaharul, oul, vf de sare, bicarbonatul si faina pana formam un aluat. E bine sa incorporati faina la sfarsit pentru a vedea exact daca folosim toata cantitatea de faina sau mai adaugam. Aluatul trebuie sa fie moale dar cu consistenta ferma pentru a putea fi modelat. Din aluat formam bile si le facem o gaura in mijloc. Lasam aluat si pentru bilele acelea micute pentru a le aseza deasupra papanasilor. Prajim papanasii in baie de ulei incins (altfel se ard si nu cresc) si-i servim cu smantana si dulceata. Din cantitatile de mai sus ies in jur de 8 papanasi.
Papanasi cu smantana si gem pregatiti de Flori.



loading...

Adauga un comentariu