Culinar

Reţetă de pască cu merişoare, glazurată cu ciocolată

Publicat: 10 apr. 2020

Păstrând savoarea prăjiturii clasice cu brânză, această pască are un ingredient în plus care o face şi mai gustoasă: ciocolata.

Ingrediente pentru blat:

200 g făină
80 ml lapte
100 g unt
1 praf de sare

Pentru umplutură:

400 g cremă de brânză, la temperatura camerei
3 ouă
150 g zahăr pudră
esenţă de vanilie
50 g merişoare uscate
70 g ciocolată

Pentru glazură:

100 ml frişcă lichidă
100 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci untul moale cu făina până când capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi sarea, torni treptat laptele şi frămânţi până când aluatul se leagă. Îl înfăşori în folie alimentară de plastic şi-l dai la frigider 30 de minute.

Dai drumul la cuptor la 200 °C. Întinzi din aluatul rece o foaie subţire, pe care o aşezi într-o formă rotundă, cu inel detaşabil, tapetată. Dai blatul la cuptor, 15 minute, apoi reduci temperatura la 160 °C.

Cât timp stă blatul la cuptor, prepari crema. Mixezi crema de brânză cu ouăle bătute uşor, adaugi zahărul şi esenţă de vanilie, după gust. După ce s-au omogenizat, încorporezi cu mişcări uşoare ciocolata mărunţită şi merişoarele uscate. Scoţi blatul, torni peste el umplutura şi o nivelezi. Dai din nou pasca la cuptor, la 160 °C, aproximativ o oră, până se rumeneşte uşor pe deasupra. O scoţi din cuptor şi o laşi la răcit, apoi o dai la frigider 2-3 ore.

Încălzeşti frişca lichidă, apoi adaugi în ea ciocolata ruptă bucăţi şi amesteci până se omogenizează. Torni glazura peste pască după ce aceasta s-a răcorit. O decorezi după imaginaţie.
Adauga un comentariu