Vegetariene

Reteta de pastravi manastiresti

Publicat: 17 mai 2019
2

Aflata demult la Manastirea Bistrita din Neamt, aceasta reteta de Pastravi manastiresti cu legume s-ar potrivi numai bine in aceasta zi.
Ingrediente:: 3 pastravi, 200 g fasole verde (poate fi si din conserva), doua cepe, doi ardei grasi verzi, vin alb, untdelemn, sare, piper, cimbru.

Mod de preparare:

Se curata pestii, se eviscereaza si se spala in putina apa rece, se ung cu untdelemn si cu sare. Se fierbe fasolea (daca e proaspata, altminteri, cea din borcan doar se scurge). Ardeii se spala si se taie cubulete, ceapa se taie solzisori (nu chiar atat de marunti ca solzii de pastrav – !). intr-o tava se pune untdelemn, se face un pat de legume, apoi se asaza pestii, peste care se toarna vin alb si apa, se presara sare (daca mai e nevoie) si piper. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, pentru 30-40 de minute, iar cand se scot se presara cimbru.





Adauga un comentariu