Culinar

Rețetă de pește la cuptor – Mod de preparare simplu

Publicat: 29 dec. 2020

Se spune că e bine să mâncăm peste în noaptea dintre ani. Tocmai de aceea am pregătit pentru voi o reţetă de peşte la cuptor.

Ingrediente:

  • 1,5 kilograme de peşte proaspăt
  • o lămâie
  • 3 căţei de usturoi
  • 4,5 linguri de ulei
  • 200 ml de vin alb
  • două cepe
  • 2 foi de dafin
  • o lingură de pastă de roşii
  • piper boabe
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Mai întâi cureţi bine peştele şi îl speli în apă rece. Dacă trebuie, îndepărtează solzii. Apoi usucă peştele cu nişte prosopele absorbante de bucătărie. Crestează peştele din loc în loc 1-2 cm, condimentează cu piper şi sare şi stropeşte-l cu puţină zeamă de lămâie.

Încinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Toaca usturoiul şi ceapă mai mare şi pune-le într-o tavă unsă cu puţin ulei în prealabil. Peste ceapă şi usturoi pune peştele, stropeşte-l cu puţin ulei, adauga sucul de roşii diluat în apă şi vinul. Nu uita de foile de dafin, sarea şi boabele de piper.

Baga tava în cuptor pentru 50-60 de minute. Din când în când scoate tava şi stropeşte peştele cu sosul din tava. Astfel se pătrunde mai bine. Serveşte acest peşte la cuptor cu mujdei de usturoi, mămăligă fierbinte sau cu o garnitură de cartofi.





Adauga un comentariu