Culinar

Rețetă de pizza în pâine – Cum se prepară

Publicat: 25 iun. 2020

Dacă te-ai plictisit de clasica reţetă de pizza cu blat subţire sau pufos, poţi încerca şi o reţetă savuroasă de pizza în pâine. Este foarte uşor de făcut şi nu necesită mult timp. Aşa că în cazul în care te trezeşti cu musafiri, pot apela cu încredere la această reţetă simplă, cu care cu siguranţă nu vei da greş.

Ingrediente:

  • pâine rotundă
  • sos de roşii
  • mozzarella felii
  • busuioc proaspăt
  • cârnăciori, salam peperoni
  • brânză cheddar
  • ardei gras
  • ceapă

Mod de preparare:

Taie-i partea de deasupra a pâinii ca şi cum i-ai decupa un capac. Scoate-i miezul şi aşază un strat de sos de roşii. Pune deasupra felii de mozzarella, apoi felii de salam peperoni. Următorul strat ar trebui să fie unul de rondelute de ceapă. Adaugă frunze de busuioc proaspăt, apoi încă un strat de felii de cârnăciori. Acoperă cu ardei gras tăiat fâşii, apoi cu un nou strat de sos de roşii. Deasupra mai pune câteva felii de mozzarella şi brânză cheddar rasă pe razătoarea mare.

Acoperă pizza cu capacul de la pâine tăiat iniţial şi înveleşte-o în folie metalică alimentară. Aşază deasupra ei un obiect greu, precum un tocător, şi las-o să se preseze timp de 30 de minute. Scoate-o din folie, presara pe deasupra caşcaval râs şi câteva feliuţe subţiri de salam şi da pizza la cuptorul încălzit la 175 de grade Celsius pentru jumătate de oră. Se serveşte caldă, cu ketchup sau orice alte sosuri îţi plac.





Adauga un comentariu