Dulciuri

Reteta de prajitura cu cocos

Publicat: 01 mart. 2012

Ingrediente:

Blat:

125 gr unt
50 gr zahar brun
3 oua
200 gr faina
2lg cacao
2 lg lapte
1 lingurita plina praf de copt

Umplutura:

300 ml lapte
3 lg pline de gris
80 gr unt
80 gr zahar
100 gr cocos
2 lingurite extract de vanilie

Glazura

200 gr cuvertura cioco neagra sau de lapte

Mod de preparare:

Untul, zaharul si ouale se spumeaza dupa care se adaoga cacao, faina si praful de copt. Se aseaza compozitia intr-o forma de 20×28 cam 20 de minute la 180°C, se lasa la racit.

Pt crema:

Laptele, untul si grisul se pun pe foc pana la ingrosare. Se adaoga extractul de vanilie, zaharul si cocosul. Se pune peste blatul racit.

Pentru glazura se topeste ciocolata si se toarna peste crema.
Prajitura se lasa 1 ora la rece.



loading...

Adauga un comentariu