Dulciuri

Reteta de prajitura cu dovleac

Publicat: 26 feb. 2012

Ingrediente:

200 gr dovleac decongelat
1 cana pesmet
150 gr unt
200 g branza de vaci
200 g zahar
100 ml smantana
3 oua
esenta de vanilie
ghimbir praf
coaja rasa de 1 lamaie
cuisoare praf
anason macinat

Mod de preparare:

Din pesmet, unt topit si 150 gr. zahar se face un aluat sfaramicios cu care se tapeteaza o tava de tort cu marginile detasabile. Apoi se da la cuptor pt 10 min, pana cand aluatul se rumeneste usor si se transforma intr-o crusta crocanta. Dupa ce s-a racit, se toarna compozitia de cheesecake (smantana se ameste ca bine cu ouale si branza de vaci, restul de zahar, aromele si la sfarsit dovleacul ras). Intreaga prajitura se da la cuptor la foc mediu, pana cand trece testul scobitorii. Dupa racirea completa a prajiturii se poate scoate inelul detasabil si se decoreaza dupa gust. Se serveste rece.
Prajitura cu dovleac pregatita de Adnia.



loading...

Adauga un comentariu