:format(jpeg):quality(80)/http://www.bzi.ro/wp-content/uploads/2021/04/Lascar-Alexandru-presedinte-al-Patronatului-angajatorilor-din-health-and-fitness-in-sala-de-fitness.jpg)
Pe masa de Paşti este ideal să pui şi o pulpă de berbecuț cu legume la tavă. Se prepară destul de uşor, dar ai nevoie de răbdare. De ce? Carnea se ţine în cuptor circa 90 de minute, iar după ce pui şi cartofii o mai laşi încă 30 de minute. Alege carne cât mai proaspătă, din sursă sigură.
Usturoiul îi dă o aromă tare bună. Fie îl toci, fie îl taie mărunt. Vinul roşu, care oricum se potriveşte cu această carne, frăgezeşte bine pulpa. Nu-ţi face griji că friptura va avea şi alcool. Pe parcursul celor 120 de minute de gătite, tot alcoolul se va fi evaporat. Spor la gătit şi poftă bună!
Prima dată te ocupi de legume. Spală-le pe toate şi curăţă-le. Cartofii se spală încă o dată şi se taie în cuburi. Restul legumelor se toacă mărunt.
Unge cu puţin ulei o tavă de copt. Spală bine pulpa de berbecuţ, apoi freac-o cu piper şi sare. După aceea unge-o cu ulei şi pune-o în tavă. Adaugă şi legumele alături, în afară de cartofi. Toarnă peste toate din tava vinul şi sucul de roşii. Potriveşte de piper şi sare şi băgă în cuptor, la foc moderat. După circa 90 de minute pune şi cartofii. Mai lasă tava în cuptor încă vreo jumătate de oră.
Friptura de berbecu’ se serveşte pe un platou decorat cu salată verde. Presară peste ea şi nişte pătrunjel tocat mărunt. Atenţie însă, ca pătrunjelul trebuie să fie cât mai proaspăt. Dacă vrei însă ceva și mai fraged, îți recomand o friptură de miel la tigaie.
Dacă vrei să guşti din friptură de oaie, dar mirosul ţi se pare respingător, iată ce ai de făcut:
Alte sfaturi culinare: