Culinar

Reţetă de pulpă de miel cu cartofi – Pentru masa de Paști

Publicat: 17 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reţetă de pulpă de miel cu cartofi - Pentru masa de Paști
Pulpa de miel se gătește în cuptor pentru circa 90 de minute. Folia de staniol se îndepărtează în ultimele 10 minute

Diversifică meniul de sărbătoare. Pune pe masa de Paşti în afară de clasicul drob de miel sau de pasca fără luat, şi o friptură cu garnitură. Astăzi îţi recomand o reţetă de pulpă de miel cu cartofi. Gustul senzaţional e dat de vinul roşu şi de verdeţurile cu care se serveşte.

Asigură-te că ai cumpărat carne proaspătă. Dacă nu ştii cum să o recunoşti în galantar, citeşte câteva sfaturi despre cum se alege carnea de miel. Îţi vor fi de folos. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel
  • 4 cartofi
  • 50 g unt
  • 200 ml vin roșu
  • 1 ardei gras
  • 6 roșii
  • 4 cepe verzi
  • 2 cepe
  • busuioc proaspăt
  • pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spală roşiile, opăreşte-le şi îndepărtează coaja. Apoi taie-le în felii. Spală ardeiul şi toacă-l mărunt. Ideal ar fi să foloseși ardei gras roșu, pentru că are gust mai dulce și e mai zemos. Curăţă şi spală ceapa, apoi toac-o şi pe ea mărunt. Ceapa uscată poate fi galbenă sau roșie.
Spală bine pulpa de miel, după care pune-o într-o tavă. Adaugă legumele tocate. Toarnă vinul şi presară piper şi sare. Curăță căţeii de usturoi, spală-i şi feliază-i. Numărul cățeilor de usturoi depinde de gustul și preferințele fiecăruia. Pune-i şi pe ei în tavă. Presară busuiocul şi pătrunjelul tocate mărunt, acoperă tava cu folie de staniol şi bagă în cuptorul încins la 170 de grade Celsius. După circa 75-80 de minute îndepărtează folia şi mai lasă tava în cuptor vreo 10 minute.

Cât timp se face carnea, ocupă-te de garnitură. Curăță cartofii, spală-i, taie-i în cuburi şi fierbe-i. Apoi scurge-i de apă şi sotează-i uşor. Când sunt gata, pune-i într-o farfurie, alături de carne. Pentru această reţetă de pulpă de miel cu cartofi păstrează nişte pătrunjel proaspăt tocat. Preparatul va avea gust și mai bun dacă îl servești cu verdeață cât mai proaspătă.

Adauga un comentariu