Culinar

Rețetă de pulpe de pui la cuptor crocante cu sos de iaurt. Sfaturi utile pentru un preparat de succes

Publicat: 09 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de pulpe de pui la cuptor crocante cu sos de iaurt. Sfaturi utile pentru un preparat de succes
Rețeta de pulpe de pui la cuptor crocante este foarte ușoară de preparat, fiind gata într-un timp scurt

Rețeta de pulpe de pui la cuptor crocante este o mâncare sățioasă și sănătoasă. Dacă aveți poftă de un preparat de tip fast-food, acestea sunt ideale. Având o cantitate mică de ulei și fiind pregătite la cuptor și nu în baie de ulei, sunt o alternativă perfectă.

De asemenea, pentru servire se recomandă sosul de iaurt cu mirodenii. Este gata în doar câteva minute și are o aromă fresh. O altă mâncare la cuptor pe care trebuie să o încercați sunt pulpele de pui la cuptor cu sos de ciuperci.

Cum se prepară rețeta de pulpe de pui la cuptor crocante

Rețeta de pulpe de pui la cuptor crocante este un preparat delicios și ușor de gătit. Timpul de lucru pe care trebuie să îl alocați este de 60 de minute. Pentru a pregăti mâncarea veți avea nevoie de 2 linguri de făină, 3 căței de usturoi, 4 copănele de pui, 3 linguri de fulgi de porumb, o lingură jumătate de muștar și două linguri de ulei de măsline sau floarea soarelui. Condimentarea se va face cu o jumătate de linguriță de boia dulce, un vârf de cimbru, sare și piper după gust. Mai întâi se vor spăla și se vor curăța pulpele de pui, apoi se vor presăra cu sare și piper. Ulterior, se vor zdrobi cățeii de usturoi ce vor fi amestecați cu o lingură jumătate de muștar și 2 linguri de ulei. 

La final, se va obține o pastă omogenă. Într-un bol se vor adăuga fulgii de porumb zdrobiți cu făcălețul, făina, cimbru și boiaua dulce. Carnea de pui se va trece mai întâi prin amestecul de muștar, apoi după ce este scursă bine se va trece prin cel de mirodenii. Pulpele vor fi puse într-o tavă tapetată în prealabil cu foaie de copt și se vor lăsa în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45 minute. După 20 minute, acestea vor fi întoarse pe partea cealaltă. La final, veți obține o carne aromată, crocantă și gustoasă. Mâncarea este ideală pentru serile în care vă doriți ceva consistent, dar totodată sănătos. Mai mult de atât, rețeta este una dietetică, având o cantitate de ulei foarte mică. 

Sfaturi utile pentru un preparat de succes

Pentru a obține un preparat de succes, va trebui să urmați câteva sfaturi utile. În cazul în care vă place mâncarea mai picantă, puteți opta pentru boia de ardei iute. Astfel, veți obține niște copănele crocante, picante și savuroase ca cele de la KFC. Fulgii de porumb nu trebuie să fie zdrobiți cu prea multă atenție. Dacă preferați ca puiul să aibă o crustă mai fină, aceștia pot fi mixați în blender. Pulpele pot fi înlocuite cu aripioare sau pulpe dezosate. În cazul respectiv, timpul de preparare va fi mai mic. Aripioarele de pui vor trebui lăsate timp de 15-20 minute la cuptor, iar pulpele dezosate vor trebui scoase cu 5-10 minute mai devreme față de rețeta noastră. Ca garnitură, se poate opta pentru piure, legume, salată de varză, cartofi prăjiți sau wedges. 

De asemenea, preparatul poate fi servit și cu un sos de iaurt delicios ce poate fi preparat în doar câteva minute. Pentru acesta veți avea nevoie de 5 linguri de iaurt, o lingură de cremă de brânză, o lingură ulei de măsline, 2 crenguțe de mărar proaspăt și o lingură de muștar. Ingredientele vor fi amestecate într-un bol, apoi va fi adăugat și mărarul tocat mărunt. Se condimentează cu sare și piper după gust, apoi poate fi servit. Totodată, trebuie să încercați și sosurile pentru carnea făcută în casă.

Rețeta de pulpe de pui la cuptor crocante este foarte ușoară de preparat, fiind gata într-un timp scurt. Fiind o cantitate mică de ulei folosită, mâncarea este ideală și pentru persoanele aflate la dietă. 

Adauga un comentariu